Vata minerală bazaltică – 5 motive să o alegi

Îți izolezi locuința? Ia în calcul izolarea cu vată mineral bazaltică! Ai auzit de acest material, el există pe piață de aproximativ două sute de ani. Vata minerală bazaltică nu este o noutate, însă, de-a lungul anilor au apărut și alte produse de calitate care i-au luat locul. Polistirenul expandat este unul dintre aceste materiale, unul de calitate, de altfel, și foarte practic. Termo-sistemul cu polistiren este un alt sistem foarte bun de izolare.

Astăzi, însă, noi propunem să analizați câteva dintre motivele pentru care, atunci când îți izolezi locuința, e bine să iei în calcul utilizarea vatei minerale bazaltice. Este un produs de încredere, un produs care a rezistat pe piață și care deține câteva caracteristici tehnice pe care nu ai cum să nu le dorești pentru momentul în care izolezi o clădire.

Iată cinci motive să alegi vata mineral bazaltică atunci când îți izolezi locuința:

  1. Vata minerală bazaltică, izolare termică

Costul energiei din ultimii ani a pus probleme multor oameni, iar aceștia caută soluții pentru a salva cât mai multă energie. Unul dintre avantajele izolării cu vată mineral bazaltică este izolarea termică. Pereții se încălzesc mai repede, astfel că reușești să faci economie, iar acest procedeu de izolare devine o investiție și nu o cheltuială.

  1. Vata minerală bazaltică, izolare fonică

Te-ai săturat de zgomotele din exterior, indiferent că locuiești la bloc sau la casă? Îți dorești să îți desfășori munca într-un loc în care să nu ai migrene din cauza zgomotului de afară? Cu ajutorul unei izolații cu vată minerală bazaltică rezolvi aceste problem cotidiene. Materialul izolează foarte bine fonic, asigurându-ți liniștea după care tânjești.

  1. Vata minerală bazaltică poate fi utilizată oriunde

Pe lângă faptul că este un material care izolează termic și fonic, vata minerală bazaltică mai are și avantajul de a putea fi folosită pe mai multe tipuri de suprafețe. Poți utilize acest material pentru pereți, tavane, podea, acoperișuri, exterioare sau chiar sub plăcile de ciment.

  1. Economie

Vorbim despre un material de izolație de foarte bună calitate. Calitatea aduce cu sine numeroase avantaje, însă, cel pe care îl cauți cel mai des se referă, cu siguranță, la bani. E foarte important să lucrezi cu materiale de cea mai bună calitate, iar cu vata minerală bazaltică ești asigurat de acest lucru. Reușești să economisești bani prin economia de energie și prin durabilitatea în timp a acestui material pentru izolații.

  1. Material prietenos cu mediul înconjurător

În prezent, e indicat să cauți materiale care nu dăunează mediului înconjurător, iar vata minerală bazaltică este un astfel de material. Are un conținut ridicat de material care poate fi reciclat, astfel că impactul asupra mediului este mult mai mic în comparație cu alte asemenea materiale.

Izolarea locuinței tale nu este un lucru de neglijat, din contră. Dacă alegi materialul potrivit, te asiguri că lucrarea va dura în timp și că vei avea parte de cele mai bune condiții. Vata minerală bazaltică este recomandată pentru izolarea caselor sau a altro tipuri de clădiri, prezentând o serie de avantaje atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător.

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*