Tencuiala decorativă – cum o alegi și cum se aplică

Chiar dacă se numește tencuială decorative, rolurile acestui material sunt multiple. Nu numai că pereții vor avea un aspect îngrijit și frumos, conferind clădirii un design personalizat, în funcție de gusturile tale – dar, în plus, vor fi protejați, dacă alegi un produs de calitate.

Tencuiala decorativă poate fi utilizată atât pentru pereții interior, cât și pentru cei exteriori. Află din acest articol de ce trebuie să ții cont atunci când alegi tencuiala decorativă, dar și cum se aplică aceasta:

Cum alegi tencuiala decorativă potrivită pentru clădirea ta

Tencuiala decorativă trebuie aplicată numai pe suprafețe care permit ca acest proces să fie unul corect făcut, astfel încât tencuiala să își îndeplinească atât rolul de design, cât și pe cele de protecție.

Trebuie subliniat faptul că tencuiala decorativă conferă suprafeței rezistență la zgâriere, lovire, intemperii și trebuie aplicată numai pe suprafețe minerale. Un exemplu de tencuială decorativă de foarte bună calitate este cea produsă de Adeplast și pe care o poți achiziționa de aici în diferite nuanțe din gama culorile pământului: argilă, teracotă, nisip auriu, cărămidă roșie, pământ însorit sau granit.

Acest produs nu se poate aplica pe straturi de vopsea de ulei sau pe suporturi ce conțin humă, caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi tencuiala decorativă. Produsul se aplică numai pe suprafețe plane, curate și rezistente.

Cum se aplică tencuiala decorativă

Indiferent despre ce material de construcție vorbim, fie că este vopsea de interior sau de exterior, fie că discutăm despre tencuială decorativă, metodele de aplicare diferă de la un caz la altul. Tocmai de aceea, trebuie să ții cont de fișa tehnică a oricărui produs, astfel încât să te asiguri de faptul că lucrarea este desfășurată în cele mai bune condiții – pentru rezultate cât mai bune.

În momentul aplicării tencuielii decorative, trebuie ținut cont de câteva sfaturi foarte importante. Un lucru important este acela că tencuiala decorativă nu se aplică în condiții de raze solare directe sau când temperature trece de 30 grade Celsius. De asemenea, nu se poate aplica atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile: când e vânt sau dacă plouă. Specialiștii ne sfătuiesc să aplicăm produsul în intervalul orar 5 – 11 dimineața, dar vara – numai după ora 17, în condiții meteorologice favorabile.

Tencuiala decorativă se aplică în strat subțire, cu gletieră de oțel inoxidabil. , iar structurarea suprafeței proaspăt trase se face cu gletieră de material plastic. Dacă vei lucra cu un adevărat meseriaș în domeniu, acesta cu siguranță va ști să aplice produsul, însă e bine ca și tu să ai habar – astfel încât să poți superviza lucrarea. Acea structură zgâriată se obține cu diverse mișcări, vertical, orizontale, circulare etc. Surplusul de material trebuie îndepărtat constant și nu trebuie insistant foarte mult pe o porțiune deoarece poate căpăta o nuanță nedorită de gri.

Tencuiala decorativă nu e un moft

Tencuiala decorativă îndeplinește rolul de protecție a suprafețelor, fiind un produs recomandat pentru cei care renovează sau construiesc. Pereții, fie că vorbim despre cei interiori sau exteriori, sunt suprafețe extrem de expuse, astfel că suplimentarea protejării acestora cu materiale de calitate este o necesitate și o investiție pe termen lung.

           


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*