Pavele în amenajarea exterioară: ghid practic

De ce să optezi pentru pavele pentru amenajarea exterioară? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Pavarea spațiilor exterioare a devenit mult mai complexă decât în trecut, fiind astăzi considerată chiar o artă. În momentul de față există foarte multe posibilități prin care curtea, parcarea sau aleea pot fi amenajate lăsând în urmă stilurile clasice din trecut. Design-urile unice, personalizate și speciale sunt acum la mare căutare, fiecare persoană dorindu-și specificații diferite pentru propriile spații exterioare.

Fiecare curte are scopuri diferite, iar acest lucru este foarte important atunci când vine vorba de amenajarea cu pavaj. O curte poate fi dedicată parcării autoturismelor sau poate servi ca un spațiu de joacă pentru copii și adulți. Pe de altă parte, acest spațiu poate fi folosit doar ca o simplă zonă de relaxare sau ca un mediu de desfășurare al petrecerilor nocturne. Ei bine, amenajarea trebuie să fie realizată specific pentru scopul spațiului respectiv pentru a putea obține un rezultat plăcut și complet funcțional, în același timp.

Cum ne dăm seama ce fel de pavele sunt necesare pentru amenajarea spațiului exterior?

Fiecare proiect are propriile lui specificații, iar materialele pe care le folosește vecinul tău este posibil să nu se potrivească absolut deloc pentru nevoile tale. Din acest motiv, trebuie să analizezi foarte bine toate variantele puse la dispoziție, dar și specificațiile întregului spațiu disponibil pentru amenajare. Doar în felul acesta vei putea lua decizia corectă.

Iată 4 pași importanți pe care îi poți urma pentru luarea unei decizii:

Pasul 1: Stabilește destinația finală a suprafeței.

Destinația suprafeței este primul și cel mai important pas pentru alegerea unor modele pavele potrivite. O zonă destinată accesului auto nu are aceleași necesități cu o zonă destinată perioadelor de relaxare. Tocmai de aceea, trebuie să stabilești de la bun început scopul zonei pe care urmează să o amenajezi pentru a evita situațiile de disconfort. Spre exemplu, pentru zonele de acces pentru autoturisme este indicat să optezi pentru pavele groase și rezistente care să formeze o suprafață robustă, capabilă să reziste în timp. Aici rezistența este mult mai importantă decât estetica și puteți opta pentru un model simplist.

Dacă zona urmează să fie propria oază de relaxare, atunci puteți opta pentru niște modele pavele mai puțin rigide, dar care să construiască un model spectaculos. Aici estetica, modelul și culorile sunt mai importante și puteți alege exact ceea ce vă doriți. Cel mai probabil zonele de acest tip nu vor suporta greutăți mari, fiind dedicate accesului pietonal.

Pasul 2: Ține cont de siguranța ta și a celor din jur.

Atunci când amenajăm zona exterioară nu trebuie să uităm faptul că unele modele pavele pot deveni periculoase atunci când vremea este neprielnică. Ninsoarea, dar și apa abundentă pot transforma suprafețele în zone foarte periculoase, iar tocmai de aceea sunt indicate materialele antiaderente. Terasa și scările sunt zonele principale care necesită foarte multă atenție din punctul acesta de vedere, pentru a evita situațiile periculoase și neplăcute.

Pasul 3: Alege un pavaj compatibil cu locuința.

Locuința și curtea trebuie să arate foarte bine împreună și tocmai de aceea trebuiesc amenajate în același stil arhitectural. Pavajul și structura casei trebuie să se îmbine într-un mod armonios astfel încât să creeze o imagine desprinsă dintr-un film. Amprenta proprietarului trebuie să existe în tot procesul de amenajare.

Pasul 4: Stabilește bugetul încă de la început.

Există foarte multe modele pavele, iar multe dintre acestea au un preț foarte ridicat. Încă de la început este indicat să aloci un buget specific pentru a știi cu exactitate ce categorie de materiale ar trebui să alegi. În felul acesta nu vei avea surprize neplăcute la final și vei știi exact care este costul procesului de amenajare.

Deciziile sunt mereu importante și dificile mai ales atunci când te simți nesigur pe ceea ce urmează să realizezi. Amenajarea spațiului exterior nu va fi niciodată un proces simplu, iar tocmai de aceea foarte multe persoane sunt sceptice cu privire la rezultatul final. Parcurgerea acestor 4 pași poate conduce către o decizie potrivită, tocmai de aceea este indicat să îi parcurgi dacă ești pe cale să începi un proces de amenajare.

 

 


Lasă un Comentariu...

*