Materiale izolare fonică

Indiferent că vrem să scăpăm de țipetele vecinilor sau de muzica lor agasantă sau să diminuăm volumul zgomotului de la birou, sau poate să ne înființăm un studio de înregistrări, izolația fonică este soluția perfectă atât pentru urechea noastră, pentru buzunarul nostru, cât și pentru confortul psihic.

materiale izolare fonica

După ce optăm să pornim în acest demers, începem periplul în căutarea și alegerea celor mai bune materiale de izolare. Pentru a porni cu dreptul, să vedem rolul și câteva calități ale acestor materiale.

Scopurile materialelor pentru izolația fonică constă în a bloca drumul zgomotului și de a-l întoarce în camera unde a fost produs. Pentru a-și îndeplini misiunea, aceste materiale de izolare fonică trebuie să fie grele, dar și flexibile și, nu în ultimul rând continue ca și material.

Specialiștii în domeniu vin cu un pont important pentru noi, ce are legătură cu tandemul grosime – performanță. Pentru o performanță fonică mai bună, alegeți un material izolator ce are o grosime cât mai mare.

După aceste precizări tehnico-tactice, să trecem în revistă cele mai importante materiale pentru izolarea fonică:

Plăci fonoizolante HD Foam – sunt realizate din spumă poliuretanică reciclată și pot fi folosite pentru izolarea fonică atât a apartamentelor, caselor, cabanelor de lemn, camerelor de hotel, cât și a halelor de producție, restaurantelor, cluburilor, sălilor de cinema etc. Aceste placi se montează ușor și fără a face mizerie sau praf. Se lipesc de perete sau tavan, peste care se pun profilele metalice pentru gips-carton.

Burete cofrat fonoabsorbant – este confecționat din spumă poliuretanică flexibilă ce are proprietăți de absorbție fonica și de îmbunătățire a acusticii. Datorită formei flexibile a materialului, buretele cofrat fonoabsorbant are capacitatea de realiza o absorbție optimă a zgomotului și de a reduce ecourile. Acest burete este destinat în special îmbunătățirii acusticii studiourilor de înregistrări, studiourilor de radio și televiziune, camerelor de repetiție muzicală etc.

Panourile acustice – puteți folosi aceste panouri la izolația fonică a pereților și tavanelor. Aceste panouri sunt confecționate dintr-o ramă metalică, umplută cu material profesional fonoabsorbant și finisat cu pană specială acustică. Panourile acustice se pot găsi pe o varietate de culori și de aranjamente decorative. În plus, pe piață veți găsi panouri acustice din lemn, panouri acustice din plută, panouri acustice din metal, panouri acustice din burete și panouri acustice din textil.

Izolarea fonică cu aceste panouri decorative se poate realiza la birouri, spitale, clinici, cafenele, restaurante, studiouri de radio, platouri de filmare, săli de teatru, dar și în cele de repetiție, săli de sport, muzee, depozite, diferite showroom-uri.

Bride acustice antivibrații – sunt necesare pentru montajul plăcilor de gips carton pe perete, cu profile metalice din aluminiu. Montarea lor se realizează în zigzag.

Membrană fonoizolantă autoadezivată – are un grad de izolație fonică de 39 dB (decibeli). În plus, această membrană autoadezivată vine și cu beneficiul de a fi ignifugată (oferă protecția împotriva focului).

Adeziv acustic ignifugat – după cum este precizat și în denumire, acest adeziv este conceput special pentru izolarea fonică și vine la pachet cu mărirea rezistenței la ardere.

În funcție de suprafața pe care se realizează izolarea fonică, la această listă putem adăuga baza de cauciuc flexibilă, role fonoizolante sau sistemele de ancorare flexibile tip consolă.

Indiferent de situația socială în care este nevoie de izolația fonică, trebuie să avem grijă să alegem cele mai bune materiale pentru investiția noastră, atât financiară, cât și pentru asigurarea confortului nostru mental.


One Response to “Materiale izolare fonică”

Read below or add a comment...

  1. florentin ochiulet says:

    buna seara,as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate deoarece de 2 ani sa mutat deasupra mea o subspecie care totusi e denumit om,care ma terorizeaza cind are chef cu toate ca are si reclamatii la politie ,stau la etajul 3 intr un bloc de 4 etaje si as dori sa mi spuneti aproximativ pt o camera de 17 mp (eu as vrea tot ap . dar nu pot financiar) cam cit m ar costa cu materialele cele mai groase posibile sa izolez tavanul ca macar intr o camera sa am liniste…sint terminat psihic suferind si de diabet si infarct…va rog mult sa ma ajuati si poate aveti si pe cineva care ar putea efectua o lucrare eficienta,va multumesc anticipat

Lasă un Comentariu...

*