Izolații cu spumă poliuretanică

Atunci când vine vorba despre izolații cu spumă poliuretanică, realizăm că este cea mai populară alegere. Clădirile realizate în acest fel sunt unele dintre cele mai eficiente și confortabile construite. Spuma poliuretanică aderă la orice material utilizat frecvent în construcții, aderă la orice substrat și se poate aplica pe orice plan înclinat. Nu are nevoie de sisteme de adezivi speciali sau sistem de fixare mecanică.

izolatii cu spuma poliuretanica
Spuma poliuretanică este considerată cel mai bun izolator din lume, care are proprietăți termice, acustice și hidroizolante excelente. Ea nu numai că își îndeplinește rolul de perfect izolator, dar și durata acestei izolații este cu mult superioară oricărei alte tehnologii de izolație. Iar faptul că se aplică într-un strat continuu, fără întreruperi, îi dă un avantaj incomparabil cu orice alt tip de izolație. Aplicată corect, spuma poliuretanică rezistă, fără nicio reparație, pentru zeci de ani.

Prețul puțin mai ridicat al izolației cu spumă poliuretanică se datorează tocmai avantajelor mai sus menționate. Ea are aplicații multiple, acesta fiind motivul pentru care se găsește în diferite compoziții chimice.

Izolații cu spumă poliuretanică rigidă

Dacă ne referim la termoizolație, hidroizolație sau un grad ridicat de fonoizolație, spuma poliuretanică rigidă este soluția. Ambele climate, atât interior, cât și exterior, sunt separate printr-o barieră continuă, o anvelopă continuă, fără punți termice.

Izolația cu spumă poliuretanică este o alternativă superioară la cea cu polistiren sau vată minerală. Deoarece se aplică într-un strat de trei centimetri, doar pe una dintre suprafețele interioare sau exterioare, cu ajutorul ei veți economisi spațiu.

Aplicarea se realizează prin pulverizare cu ajutorul unui utilaj mobil care dozează și controlează temperatura și presiunea celor două componente chimice (isocianatul și polioul).

Va fi nevoie de o acoperire cu un strat protector, în cazul în care aplicarea s-a făcut la exterior, pentru a proteja împotriva razelor ultraviolete.

Baza pe care urmează să fie așezată spuma poliuretanică nu are voie să prezinte urmă de apă, praf sau grăsimi.

În cazul în care aplicarea se face pe o structură metalică, ea trebuie curățată de oxizi și rugină înainte de a aplica spuma. În cazul în care vorbim despre o izolație exterioară cu spumă poliuretanică, condițiile meteorologice devin foarte importante. Nu este recomandat ca spuma să se aplice pe ploaie sau dacă bate vântul, fiindcă particulele de poliuretan vor fi luate de vânt și se va face risipă de material.

Spuma poliuretanică rigidă permite ca, după aplicare, să se poată continua tencuirea, placarea cu gips-carton, lambriuri, PVC, aplicarea vopselurilor etc.

Spuma poliuretanică prezintă o înaltă izolare termică. Joasa conductibilitate termică pe care o are gazul spumant inclus în celule este motivul pentru care spuma are o astfel de caracteristică.

Absorbția de apă a acestui material se produce în funcție de ambiet și poate să aibă loc prin mectare sau difuzie și condens de vapori. Spuma nu este fluidă prin densitatea ei.

Un alt avantaj pentru care se aleg izolații cu spumă poliuretanică se datorează faptului că este un material ecologic. Acesta se poate aplica chiar și în interiorul locuințelor, spațiilor comerciale etc.

Spuma poliuretanică prezintă o structură celulară predominant închisă, este o materie sintetică, iar densitatea este cuprinsă între 30 și 60 kg/mc, realizând pentru cazuri speciale densități superioare.

Domeniul construcțiilor a fost marcat de protecția mediului, fiind tot mai multe voci care se manifestă puternic pro economie de energie și aptitudinea clădirilor de a proteja resursele naturale. Tocmai de aceea, spuma poliuretanică rigidă joacă un rol important prin faptul că garantează izolarea termică, fonică și hidroizolarea clădirii.

În conformitate cu normele europene, acest material izolează interiorul față de exterior în orice condiții, fie climat rece sau cald, umed sau uscat, fie vântos sau calm.


2 Responses to “Izolații cu spumă poliuretanică”

Read below or add a comment...

  1. Stoian nicolae says:

    Cat este metru patrat de izolatie oferta

  2. Ioan MARIUTA says:

    Buna ziua. Am o casa in constructie in Suceava. As dori sa o izolez termic sub acoperis. Suprafata este de aprox 200mp. Va rog sa-mi comunicati daca ati putea sa efectuati lucrarea si sa-mi inaintati o oferta de pret. Multumesc frumos!

Lasă un Comentariu...

*