Finisarea casei – etapă cu etapă

O casă nouă e un motiv de bucurie, dar și de griji. Pentru a fi sigur că tu și familia ta veți avea parte în noua locuință de confort, informează-te cu privire la finisarea casei – etapă cu etapă.

Pe ultima sută de metri, după nenumărate investiții făcute, s-ar putea ca nerăbdarea să atingă cote maxime. De aici și posibilitatea de a pierde din vedere detalii importante, în special legate de finisarea casei. Ar fi păcat ca un mic detaliu, realizat incorect sau omis, să afecteze pe viitor confortul și economiile familiei tale. Fii prevăzător și verifică dacă totul decurge ca la carte. Te ajutăm și noi, analizând aspectul legat de finisarea casei – etapă cu etapă.

Care sunt principalele etape asociate cu finisarea casei?

Specialiștii din domeniu, dar și cei care au trecut prin experiența mutării la casă nouă, vor recunoaște următoarele 3 aspecte ca fiind demne de luat în calcul, ori de câte ori se invocă subiectul ‘finisarea casei – etapă cu etapă’.  Iată care sunt acestea:

  • Turnarea șapelor
  • Finisarea pereților
  • Finisajul pardoselii

Turnarea șapelor

Șapa este un element constructiv, compus, de obicei, din mortar. Ea oferă, la final, un suport ideal pentru tipul de placare ce urmează să fie montat. În cazul locuințelor, vorbim de gresie, parchet sau linoleum. Rolul șapei este, așadar, de a egaliza suprafața de structură a unei construcții, pentru a evita o pardoseală neuniformă și inestetică. În plus, necesitatea turnării unei șape rezidă din punctele slabe ale betonului peste care, de obicei, este pusă. Betonul nu rezistă la umiditate și nici nu constituie o barieră termică sau fonică bună. În plus, de-a lungul timpului, poate suferi modificări de structură, contractându-se sau dilatându-se, în funcție de mediu (uscat, respectiv umed).

Pentru o aplicare ușoară și un trafic posibil la doar 2 ore de la aplicare, poți alege o șapă autonivelantă rapidă (SAR) de la Adeplast. Dezaerarea și nivelarea se realizează în decurs de 15 – 20 de minute de la aplicare.

Finisarea pereților

Finisarea pereților este o etapă importantă, care implică utilizarea unui glet. Deși unii tind să neglijeje aceast aspect, ar trebui să știe că gletuirea aduce locatarilor doar avantaje.

Gletul este o tencuială subțire. Menirea sa este de a nivela suprafața tavanului și a pereților, pregătindu-i pentru zugrăvire. Pentru a te bucura de o casă cu pereți și tavan drept, alege un glet calitativ, precum GM-20 Gletul Meseriașului de la Adeplast. Iar ca să te asiguri că nu vei cumpăra prea mult, apelează la calculatorul Adeplast care simulează cantitățile de care ai nevoie, în funcție de parametrii introduși online.

Un alt truc este să aplici tenci înainte de gletuire. Faptul în sine te va ajuta, la rându-i, să economisești, deoarece pereții tenciuiți, susțin specialiștii, “înghit” mai puțin glet.

Finisajul pardoselii

Finisajul pardoselii implică o serie de soluții care vizează atât aspectul estetic, precum și cel utilitar, protejând podeaua de diverși factori nocivi și sporindu-i rezistența, deci longevitatea. Principalele soluții de finisaj, pentru cel mai popular tip de pardoseală, parchetul, includ: chitul, baițul și lacul.

Chitul face să dispară spațiile de îmbinare dintre plăci sau lamele.

Baițul elimină diferențele de porozitate care pot apărea pe suprafața pardoselii.

Lacul protejează lemnul de uzură, umezeală și/sau insecte. Ca înlocuitori pot servi uleiul sau ceara. 

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*