Ce tip de vopsea să alegi pentru pereții exteriori?

Se spune că fațada este cartea de vizită a casei tale. Pereții exteriori sunt cei mai expuși factorilor de mediu și intemperiilor, tocmai din acest motiv, trebuie să alegi o vopsea de bună calitate dacă îți dorești ca fațada casei tale să își păstreze aspectul pentru o perioadă cât mai mare de timp. Dacă ești în punctul în care vrei să renovezi fațada casei tale, trebuie să te informezi și să vezi care este cea mai bună vopsea pentru pereții tăi exteriori. Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să nu faci rabat de la calitate și să cumperi o vopsea bună. Chiar dacă acest lucru presupune o investiție mai mare la început, în timp vei economisi sume importante de bani cu lucrările de renovare.

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi vopseaua pentru pereții exteriori?

După cum spuneam, pereții exteriori sunt cei mai expuși la factorii de mediu, tocmai din aceast motiv, vopseaua pe care o folosești trebuie să fie una rezistentă, de cea mai bună calitate. Următoarea întrebare care se pune este: cum știi dacă o vopsea este sau nu de calitate și va trece cu brio testului timpului? Dacă nu ești specialist în domeniul construcțiilor, s-ar putea să îți fie destul de greu să iei o decizie, având în vedere gama mare de astfel de produse existente pe piață. Îți poți da seama dacă o vopsea este de calitate după caracteristicile tehnice ale acesteia. Mai exact, o vopsea pentru pereții exteriori trebuie să fie rezistentă la transferul de căldură, să reflecte peste 90% din căldura radiațiilor solare, să acționeze ca o barieră împotriva umidității și să fie rezistentă la intemperii. Un alt criteriu important în funcție de care ar trebui să alegi vopseaua pentru pereții exteriori ai locuinței tale este gradul de acoperire. Cu cât gradul de acoperire este mai mare, cu atât vopseaua va rezista o perioadă mai mare de timp și îți va proteja mai bine pereții exteriori.

Ce tipuri de vopsea pentru pereții exteriori există pe piață?

Majoritatea vopselelor pentru exterior pe care le vei găsi sunt pe bază de apă, acestea având numeroase beneficii, de la timpul rapid de uscare până la rezistență. Vopseaua pe bază de apă este cea mai indicată pentru suprafețele placate pentru că nu reține umezeala și nici nu își pierde aspectul de-a lungul timpului (nu crapă, nu se cojește).

Dacă ai nevoie de o vopsea lavabilă pentru exterior cu un grad ridicat de lavabilitate și o hidrofobicitate ridicată, poți opta pentru vopseaua Aeria cu Porus X. Vopseaua silicată, cu o textură minerală este o altă opțiune bună pentru că are o permeabilitate ridicată la vapori și o rezistență crescută la murdărie.

Vopseaua termoizolantă, soluția ideală pentru pereții exteriori

În ultimul timp, se observă o preferință pentru vopseaua termoizolantă atunci când vine vorba de pereții exteriori. Conform specialiștilor în domeniu, aceasta protejează cel mai bine pereții împotriva fenomenelor meteorologice. Însă cel mai mare avantaj al vopselei termoizolante este capacitatea de a conserva o cantitate mare de energie, după cum sugerează și numere. Vopseaua termoizolantă contribuie în mod direct și decisiv la izolarea termică a locuinței tale. Aceasta reflectă căldura, te ajută să te bucuri de un mediu confortabil la interior și să plătești facturi mult mai mici cu încălzirea casei în anotimpul rece. Mai mult decât atât, vopseaua termoizolantă protejează bine pereții exteriori și împotriva razelor UV și păstrează culoarea pereților intactă multă vreme.

Toate informațiile de mai sus te vor ajuta să iei cea mai bună decizie atunci când vine vorba de vopseaua pentru pereții exteriori ai locuinței tale, iar produse de cea mai bună calitate și la prețuri accesibile poți găsi la Adeplast!

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*