Opțiuni de izolare a pereților exteriori

Izolația pereților exteriori este un mijloc excelent de a îndeplini mai multe necesități ale locuinței. Ea poate ajuta în eficientizarea costurilor prin proprietățile de izolare termică pe care le are, ajută la protejarea sănătății și a materialelor pe care le cuprinde o casă și poate avea și funcții benefice în izolarea fonică. Deși cea mai des întâlnită opțiuni de izolare a pereților exteriori este cea cu polistiren expandat, cum este polistirenul pentru fațadă EPS 80+- de la Adeplast, articolul de față vă va prezenta pe scurt toate posibilele opțiuni de izolare pe care le aveți. Trebuie să aveți în vedere faptul că nu există un material perfect pentru toată lumea și că alegerea celei mai bune opțiuni se face în funcție de buget, de locuință, de climat și de părerile unui specialist.

Izolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică

În cazul în care pe lângă o bună izolație termică vă doriți și una fonică, probabil vata minerală bazaltică este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. De asemenea, aceasta vine cu avantajul de a permite cu brio circulația vaporilor, peretele putând astfel să respire. În plus, un alt beneficiu al vatei minerale este proprietatea sa de bază, cea ignifugă, fiind extrem de rezistentă la foc.

Izolarea pereților exteriori cu vată minerală de sticlă

Spre deosebire de vata minerală bazaltică, vata minerală de sticlă este mult mai elastică și mai flexibilă, fiind ideală pentru izolarea pereților ce au forme neobișnuite. De asemenea, deși se poate folosi și la izolarea exterioară, este o variantă mai degrabă preferată pentru izolarea pereților interiori.

Izolarea pereților exteriori cu polistiren expandat

Izolarea pereților cu polistiren expandat este una dintre cele mai preferate modalități de izolare. Acest lucru se petrece deoarece polistirenul expandat este mai redus în ceea ce privește costurile. De asemenea, materialul este foarte ușor, ceea ce înseamnă că fațada casei va rămâne și ea ușoară. Polistirenul expandat este un material destul de rezistent la temperaturile ridicate și permite vaporilor să circule în mod normal, minimizând astfel riscul de a se instala mucegaiul sau ciupercile. Pentru a ușura montajul polistirenului expandat, puteți achiziționa un set care să includă toate materialele necesare, cum este Termosistemul ETA 004 de la Adeplast.

Izolarea pereților exteriori cu polistiren extrudat

Polistirenul extrudat este considerat chiar fratele mai mare al polistirenului expandat. Acest lucru se întâmplă deoarece variantă extrudată are o densitate mai mare și un izolant termic mai eficient. De asemenea, rezistența la uzură este și ea sporită datorită densității crescute. În plus, pe lângă folosirea pentru izolarea pereților exteriori, polistirenul extrudat este bun și pentru izolația subsolurilor sau a fundației clădirilor.

Izolarea pereților exteriori cu spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică reprezintă una dintre cele mai ușor de montat opțiuni de izolație a pereților exteriori. Aceasta se aplică cu ajutorul pistoalelor speciale și aderă foarte bine pe majoritatea materialelor folosite pentru construcția pereților. Izolează foarte bine din punct de vedere fonic și are avantajul de a nu putrezi deoarece ea închide complet toți porii materialului pe care aderă.

Izolarea pereților exteriori în mod ecologic

Pe lângă opțiunile clasice prezentate anterior, mai există și câteva variante ecologice pentru izolare, mai puțin cunoscute și mai puțin folosite. Printre acestea se numără paiele, stuful, lâna, cânepa sau pluta.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*