De ce să alegeți geamurile termopane

geam termopan 11

Picture 1 of 11

Multe dintre casele moderne au montate ferestre din termopane. În cele ce urmează, vă prezentăm ce avantaje și dezavantaje aveți dacă vă reabilitați termic ferestrele. Vom încerca astfel să răspundem la întrebarea dacă merită sau nu să avem termopane.

Tâmplăria exterioară este foarte importantă în reabilitarea termică pentru că prin suprafețele vitrate se face cel mai mare transfer termic. Mare parte din clădirile din țara noastră ce au fost construite înainte de 1990 au ferestre de lemn, cu geamuri simple, care oricât de bine ar fi montate, nu ermetizează.

Termopanele sunt de fapt cele două folii de geam care sunt despărțite printr-o baghetă și care au între ele un gaz special, și nu ferestrele sau ușile propriu-zise care sunt montate în tâmplărie din aluminiu sau PVC.

Costurile pentru astfel de geamuri sunt într-adevăr mai ridicate, dar acestea nu au nevoie de întreținere, astfel scutindu-vă de orice fel de cheltuieli ulterioare. Prețurile se încadrează între 100-220 dolari/mp, variind în funcție de tâmplărie, de deschidere sau alte accesorii.

Printre avantajele sistemului termopan se numără faptul că oferă protecție termică pe parcursul întregului an, contribuie la crearea unor condiții speciale pentru ventilarea camerelor, minimizează zgomotul și reduce costurile pentru încălzire. Geamurile termopan sunt rezistente la foc și la substanțe chimice, nu mai trebuie să le vopsiți, iar astfel nu se cojesc, nu se decolorează și nu favorizează formarea condensului.

Ferestrele din termopan sunt potrivite oricărei încăperi- bucătărie, baie, living, balcon, dormitor și se pliază oricăror deschideri sau forme. În cele mai multe cazuri, ferestrele termopane se asociază cu caloriferele și cu jaluzelele. Ferestrele pot fi lăsate însă și fără perdele, după stilul occidental.

Există și ferestre glisante, cu un canat fix sau uși glisante, ideale pentru spațiile mai greu accesibile. Tâmplăria din termopan are planuri ușor înclinate la exterior, asigurând astfel  scurgerea apei.

Cele mai potrivite sunt geamurile cu pelicula low-e și grosimea minimă de 24 mm. În plus, ferestrele pot fi dotate și cu un sistem de ventilare care garantează aerisirea constantă a încăperii și previne formarea mucegaiului și a condensului.

Ferestrele din termopan sunt un element necesar dacă vă doriți o casă izolată termic și fonic. Deși sunt mai scumpe decât ferestrele clasice, acestea oferă mai multe avantaje, de la izolarea termică, fonică, până la flexibilitate, adaptabilitate, asigurarea unei ventilații corespunzătoare și absența costurilor cu întreținerea.


Lasă un Comentariu...

*