Unde poți folosi vata minerală bazaltică?

Atunci când îți izolezi locuința, vata minerală bazaltică este o opțiune pe care merită să o iei în calcul. Este un material foarte căutat în ultimii ani, iar dacă optezi pentru un producător de calitate, vei avea siguranța că ai făcut o investiție care va avea durabilitate în timp și va veni cu multe avantaje pe parcurs.

Vata minerală bazaltică poate fi utilizată în mai multe situații, pentru mai multe tipuri de izolări. Poate fi utilizată pentru izolarea fațadelor, a tavanelor sau pentru fațade ventilate. Mai jos, afli mai multe despre fiecare categorie în parte.

Vată minerală bazaltică pentru izolarea fațadei

Acest tip de vată se folosește pentru izolarea pereților exterior sau a pereților despărțitori. De asemenea, dacă vrei să îți izolezi podelele situate deasupra garajelor, a pasajelor sau a subsolurilor, din nou este un material recomandat.

Unul dintre principalele avantaje ale vatei minerale bazaltice de acest tip este rezistența la foc, ceea ce o recomandă și pentru izolarea de incendiu a mansardelor.

În acest caz poate fi utilizat și polistirenul expandat, însă asigură-te că înainte de a face o alegere, te informezi despre toate tipurile de materiale, astfel încât să iei decizia potrivită. Adeplast propune chiar un termo-sistem pe bază de polistiren pe care, de asemenea, merită să îl iei în calcul.

Vata minerală bazaltică pentru izolarea tavanelor

Pentru izolarea tavanelor garajelor, a pasajelor sau a subsolurilor există un produs special, și anume plăci întărite din vată minerală pentru izolare termică, acustică și de incendiu a clădirilor interne și externe.

Cu un material de calitate te asiguri de faptul că lucrarea ta va fi la standardele dorite, iar în aceste zone supuse umezelii și altor factori dăunători, e cu atât mai mult recomandat să lucrezi numai cu materiale de construcție foarte bune.

Vata minerală bazaltică pentru fațadă ventilată

Pentru fațadele ventilate există un tip special de vată minerală bazaltică, produs chiar pentru acest tip de izolații. Se aplică pe fațade isolate prin metoda uscată la lumină, pe pereți exterior cu înveliș din piatră sau din sticlă, pereți despărțitori, pereți cortină sau pe pereții cavității.

În această categorie intră mai multe tipuri de plăci, una dintre acestea pe care merită să le iei în calcul când vrei să izolezi astfel de fațade fiind și plăcile din vată minerală cu fibră de sticlă neagră rezistentă la vânt.

De ce să utilizezi vata minerală bazaltică?

Vata minerală bazaltică este un produs care te poate ajuta pe termen lung. Dacă alegi un produs de calitate și înțelegi importanța izolării clădirii, vei vedea că în viitor vor apărea avantajele: economie la energie, locuința ta se va încălzi într-un timp scurt, vei trăi într-un spațiu cu cilmat sănătos, vei avea siguranța că locuiești într-o casă rezistentă la incendii și multe alte avantaje.

Informează-te înainte de a face alegerea tipului de vată minerală bazaltică cu care vrei să lucrezi, astfel încât acesta să se potrivească cu zona și suprafața pe care dorești să o aplici, având astfel rezultatele cele mai bune.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*