Polistiren expandat sau extrudat – În ce situații sunt recomandate?

Izolarea termică asigură confortul locuinței tale. Indiferent că optezi pentru izolarea exterioară sau interioară a casei tale, a acoperișului sau a pardoselii, vei descoperi mai multe tipuri de materiale.

Polistirenul expandat și polistirenul extrudat sunt două dintre materialele utilizate cel mai des pentru izolații. Tot pentru izolarea termică și pentru conservarea energiei locuinței tale se poate plusa și cu vopsea termoizolantă, cu nano particule pentru exterior și pentru interior.

Vom vorbi despre polistirenul expandat și despre cel extrudat, pentru a te ajuta să înțelegi diferențele dintre aceste două materiale utilizate în izolarea clădirilor. Fiecare este recomandat în situații diferite, astfel că înainte de a alege unul dintre cele două este bine să te informezi pentru a te asigura că modul în care se realizează izolarea casei e cel potrivit.

Polistirenul expandat

Dacă ești într-o perioadă de renovări sau în care ai un proiect nou de construcție, recomandăm utilizarea polistirenului expandat pentru izolarea clădirii. Acest material se utilizează cel mai mult pentru construcțiile noi și renovări, mai ales pentru partea de exterior sau pentru izolarea mansardei. Foarte important în momentul în care optați pentru polistiren expandat este să nu faceți rabat la calitate. Chiar dacă te poate costa ceva în plus, recomandăm termoizolarea fațadelor cu plăci de polistiren cu grosiea de minim zece cm. Cu cât placa are o grosime mai mare, cu atât vei salva mai multă energie, ceea ce înseamnă că vei avea cheltuieli mult mai mici – pe termen lung. Lucrează cu profesioniști care vor ști ce să te îndemne să faci, deoarece un alt factor important atunci când alegi tipul de polistiren expandat cu care vei izola o clădire este și valoarea conductivității termice, care poate să difere de la o grosime la alta.

De asemenea, dacă o clădire pe care dorești să o izolezi este localizată într-o zonă cu un grad de umezeală ridicat, specialiștii recomandă din nou utilizarea polistirenului expandat. Mai ales dacă alegi să îl montezi la exterior, acesta nu permite apariția mucegaiului prin proprietățile pe care le deține.

Polistirenul extrudat

Polistirenul extrudat este preferat pentru fiabilitatea sa și pentru gradul mare de rezistență la efectele destructive ale naturii. Tocmai de aceea, dacă dorești izolarea unei zone localizate într-o zonă supusă traficului, este bine să optezi pentru acest material. Duritatea și rezistența mecanică a polistirenului extrudat îl face un material de izolare ideal pentru pardoseli. În plus, polistirenul extrudat are și rezistență ridicată la transfer termic atunci când scade temperatura.

Polistirenul extrudat este și un material de izolare impermeabil, de aceea este bine să fie utilizat în medii deosebit de umede, cum ar fi pentru izolarea fundațiilor, a soclurilor sau a teraselor inversate.

Un alt factor important de care trebuie ținut cont este acela că polistirenul extrudate nu își schimbă proprietățile atunci când este expus la soare, fiind un material deosebit de rezistent.

Calitatea, cea mai important caracteristică pentru materialele izolatoare

Izolarea locuinței tale este un proces care, cu cât este făcut mai correct și cu materiale de calitate superioară, cu atât îți va aduce mai multe beneficii. Atunci când optezi pentru materialul cu care vei izola, indiferent că alegi polistiren expandat sau extrudat, consideră că faci o investiție și nu te uita la câțiva bani în plus, deoarece cu materiale foarte bune vei reuși să faci economie pe termen lung.

De asemenea, nu uita să te informezi cu privire la materialul care s epotrivește clădirii, astfel încât să ai siguranța că lucrarea este una de calitate.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*