Plăcile întărite din vată minerală – ce avantaje au și unde se folosesc

Izolarea termică a fațadelor este un lucru căruia trebuie să  i se acorde maximă atenție atunci când suntem în plin process de renovare sau când construim o clădire de la zero. Dacă alegem ca izolarea termică se se facă cu produse de cea mai bună calitate, într-un mod profesionist, cu siguranță nu vom regreta.

În acest articol vom discuta despre izolarea termică a fațadelor cu plăci întărite din vată minerală. Acest produs nu este unul nou pe piață, însă caracteristicile acestuia sunt deosebit de benefice pentru proiectele noastre.

Vata minerală este un material care vine cu numeroase beneficii în momentul în care dorim să izolăm termic o clădire, avantaje pentru care merită să alocăm un buget potrivit.

Avantajele izolării cu plăci întărite din vată minerală

Când vine vorba de izolări, trebuie să luăm în calcul toate opțiunile pe care le avem. Există mai multe materiale cu care se poate lucra, un exemplu ar fi polistirenul expandat. Totuși, trebuie să prezentăm și avantajele utilizării vatei minerale, deloc de neglijat.

În primul rând, vata minerală este un material natural care asigură o izolare termică eficientă. O altă caracteristică importantă a acestui material este incombustibilitatea, adică rezistența în fața focului – întârziind extinderea acestuia.

Un alt avantaj al utilizării plăcilor întărite din vată minerală pentru izolare este acela că diminuează simțitor nivelul zgomotului care apare din exteriorul clădirii. Proprietatea aceasta va crește calitatea somnului și, implicit, calitatea vieții – având liniște în biroul sau în locuința ta.

În plus, acest sistem de izolare termică este unul sănătos, asigurând un climat interior potrivit. Vata minerală este un material permeabil, care lasă pereții să respire.

Unde se pot utiliza plăcile întărite din vată minerală

Plăcile din vată minerală se montează la fel ca plăcile de polistiren pentru a efectua izolarea unor suprafețe. Aceste plăci sunt un produs rigid, care au formă de saltea.

Pot fi utilizate pentru izolarea fațadelor, a pereților exteriori sau interior. E indicat să optezi pentru izolarea cu plăci întărite de vată minerală în cazul clădirilor cu structure înalte sau în zonele cu grad de umiditate ridicat, acesta fiind un material care nu permite absorbția apei.

Vata minerală, calitate și confort

Izolarea unei clădiri trebuie să se facă la cele mai înalte standare de calitate, astfel încât lucrarea să reziste în timp și să ofere toate avantajele posibile. Vata minerală este un material recomandat pentru astfel de lucrări, pentru toate avantajele enumerate mai sus. Dacă lucrezi cu produse de calitate, ai siguranța că banii tăi au fost investiți, și nu cheltuiți – iar acest lucru este deosebit de important în momentul în care dorești să renovezi sau să construiești o clădire, indiferent de dimensiunile sau de scopul acesteia.

Alegerea celor mai bune material de construcție și a unor echipe de profesioniști în domeniu sunt principalele lucruri de care trebuie să ai grijă încă de la început. Dacă faci primii pași corect, cu siguranță te vei bucura de o lucrare finalizată cu succes. Nu face rabat de la calitate, chiar dacă asta înseamnă, pe moment, niște bani în plus. Vei economisi în viitor, prin toate beneficiile pe care le aduc materialele de calitate într-o clădire.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*