Izolaţia cu aerogel

Izolaţia termică a unei case reprezintă una dintre cele mai importante preocupări ale unui proprietar de casă, fie ea veche sau nouă, având în vedere faptul că iernile noastre sunt foarte aspre, iar verile toride. Toţi ne dorim un confort termic interior, fără a plăti sume uriaşe pe facturi. O casă neizolată termic, nu va oferi niciodată confortul, siguranţa şi economia dorite.

Izolaţia termică
Izolaţia termică a unei construcţii vizeată o asigurare din acest punct de vedere, începând de la fundaţie şi terminând cu acoperişul. Cele mai des folosite materiale izolatoare termic sunt polistirenul şi vata minerală. Caracteristica principală a acestor materiale este aceea de conductivitate termică, eficienţa acestora este direct proporţională cu grosimea stratului aplicat. Astfel, acestea vor ocupa un spaţiu substanţial.

Aerogelul
Aerogelul este un material care poate lua locul celor amintite mai sus, ocupând foarte puţin spaţiu atunci când este aplicat.
Aerogelul este un material pe bază de oxid de siliciu. În timpul fabricării, din alcogelul de siliciu se elimină lichidul, fiind înlocuit cu aer, obţinându-se astfel un produs care are în compoziţie 99% aer.

Izolatai cu aerogel

Picture 1 of 5

CONTINUARE – Izolaţia cu aerogel


Pages: 1 2 3 4 5

About Cosmina Florescu

Lasă un Comentariu...

*