Izolarea interioară sau exterioară a pereților – ce alegi?

Izolarea locuinței tale este un lucru absolut necesar dacă vrei să previi problemele care pot să apară: zgomot, pierdere de energie etc. Totuși, când ajungi în acest punct, cu siguranță te vei întreba care este cea mai bună metodă pentru tine: izolarea interioară sau cea exterioară a pereților?

Trebuie să te informezi cât mai bine, tocmai de aceea în acest articol îți vom prezenta atât avanataje, cât și dezavantaje ale ambelor tipuri de izolări. Nu există o variantă mai bună sau mai proastă, ambele tipuri de izolări ale pereților fiind recomandate, însă cu siguranță una se va potrivi mai bine pentru clădirea ta – în funcție de anumiți factori: rezultatul final pe care dorești să îl obții, amplasarea clădirii etc.

Izolarea interioară – avantaje și dezavantaje

Izolarea exterioară are, în primul rând, un avantaj pe care majoritatea persoanelor îl caută: costă mai puțin în comparație cu izolarea pereților exteriori. Asta nu înseamnă că nu poate fi executată o lucrare corectă și de calitate, cu condiția de a folosi materiale foarte bune.

Totuși, când optezi pentru acest tip de izolare, trebuie să știi faptul că punctul de îngheț va fi mutat în interiorul pereților – punctual de rouă, cum mai este numit.

După cum spuneam, costurile sunt mai reduse pentru izolarea interioară, nefiind o lucrare atât de complicată. Nu e nevoie de schele metalice și nu necesită autorizații speciale.

Un alt dezavantaj este acela că pierderile de energie vor, în mod evident, mai mari decât în cazul izolării exterioare și șansele de a se crea condens sunt mai ridicate. În plus, vei pierde câțiva centimetri din spațiul locuinței tale, în funcție de grosimea plăcilor cu care alegi să execuți termoizolarea.

Izolarea exterioară – avantaje și dezavantaje

Izolarea exterioară este una mult mai eficientă decât cea interioară. În primul rând, pierderile de energie înregistrate vor fi mult mai mici și spațiul de locuit nu va fi afectat sau redus. În plus, punctul de îngheț/de rouă va fi mutat în exteriorul clădirii. Un material de foarte bună calitate pe care merită să îl iei în considerare atunci când ai o asemenea lucrare este polistirenul expandat de la Adeplast, un produs care vine cu numeroase avantaje.

Totuși, nu putem neglija nici dezavantajele izolării pereților exterior. Costurile vor fi mai ridicate în ceea ce privește execuția lucrării și s-ar putea să ai nevoie de autorizații și de aprobări în momentul în care decizi să termoizolezi o clădire în exterior, ceea ce te va face să pierzi ceva timp.

Ce alegem?

Indiferent de tipul de izolare pe care îl alegi pentru clădirea ta, e bine să ai în vedere informațiile de mai sus. Alege în funcție de bugetul tău, dar nu face niciodată rabat de la calitate. Lucrează cu materiale de la cei mai buni producători, deoarece termoizolarea este o lucrare care trebuie să reziste în timp și care să îți creeze cele mai bune condiții în locuință.

Când faci această investiție gândește pe termen lung, deoarece o termoizolare de calitate vine cu numeroase avantaje în viitor. Dacă este făcută corect și cu materiale foarte bune, termoizolarea te va ajuta să economisești bani, energie și vei locui într-o casă cu un climat sănătos.

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*