Izolarea acoperișului te scapă de pierderile de căldură

Pierderile de căldură sunt o problemă majoră în zilele reci de iarnă pentru foarte multe locuințe. Aceste pierderi de căldură nu aduc niciun beneficiu sănătății și nici climatului interior. De asemenea, facturile locatarilor vor crește semnificativ, fiind necesară o investiție destul de mare pentru a acoperi pierderea de căldură care iese prin pereți și prin acoperiș. Toate aceste impedimente pot fi realizate cu ajutorul unei izolații bine făcute, atât la nivelul pereților locuinței, cât mai ales la nivelul acoperișului. Articolul de față este menit să vă explice de ce izolarea acoperișului contribuie la scăparea pierderilor de căldură, dar să vă arate și ce opțiuni aveți în ceea ce privește izolarea acestuia.

De ce izolarea acoperișului te scapă de pierderile de căldură?

În majoritatea cazurilor, dimensiunea acoperișului este egală cu cea a casei în metri pătrați, ceea ce înseamnă că ocupă o porțiune destul de mare. Dacă această porțiune nu este eficient izolată, studiile arată că prin acoperiș se vor pierde 30 de procente din căldura totală din casă. De asemenea, direcția în care căldura se poate duce cu cea mai mare ușurință este în sus, un alt motiv pentru care izolația acoperișului vă va scăpa de pierderile de căldură. Pe lângă beneficiile economice pe care le va aduce această procedură, acoperișul izolat este esențial și în protejarea casei și a obiectelor din casă. O izolație nu permite nici accesul umidității sau curentului, ambele favorizând apariția mucegaiului. Sănătatea pereților va fi păstrată intactă, dar și a obiectelor depozitate în casă, mai ales a celor depozitate în pod. Indiferent de cât de bine este izolată încăperea, alegerea unei vopsele termoizolante precum Aeria Nano-Tek de la Adeplast va reprezenta pasul final în obținerea unei bune izolații.

Materialele ce fac izolarea acoperișului să te scape de pierderile de căldură

  • Polistirenul expandat – polistirenul este una dintre cele mai comune alegeri atunci când vine vorba despre izolații, iar acest lucru se întâmplă deoarece este cel mai eficient la capitolul costuri. Gradul de conservare al căldurii pe care îl poate oferi polistirenul este unul destul de ridicat – atunci când temperaturile sunt aproape de limita de 0 grade Celsius, cu o izolație eficientă a acoperișului și a restului casei, temperatura din interior poate rămâne destul de aproape de 20 de grade Celsius. Pentru o izolație eficientă cu polistiren aveți nevoie în primul rând de un polistiren expandat calitativ și de o echipă de specialiști pentru montajul său. Puteți încerca polistirenul expandat de la Adeplast pentru rezultate optime. Dacă vă doriți o izolare eficientă a acoperișului, dar care să fie prietenoasă și cu bugetul dumneavoastră, atunci ar trebui să acordați o șansă acestui material.
  • Vata minerală – Vata minerală poate fi de două feluri, anume de sticlă sau bazaltică. Deși este la fel de eficientă ca polistirenul, aceasta presupune niște costuri mai ridicate. Pe lângă o izolare termică temeinică, vata minerală contribuie și la izolarea fonică a locuinței. În plus, ea are proprietăți excelente împotriva incendiilor întrucât nu arde și nici nu contribuie la susținerea focului.
  • Celuloza – celuloza este alternativa ideală pentru izolarea acoperișului, atât pentru polistiren, cât și pentru vata minerală. Ea îndeplinește toate calitățile materialelor de mai sus. Procesul de montare este ceva mai complex deoarece este necesară o pompă specială pentru a se pompa substanța perfect, motiv pentru care izolarea trebuie realizată cu ajutorul specialiștilor.

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*