Importanța unui acoperiș izolat

Acoperișul este una dintre părțile casei pe unde se degajă cea mai mare cantitate de căldură. Studiile arată că proprietarii care aleg să nu își izoleze acoperișul, riscă să piardă căldura din casă în proporție de 30%. Prin urmare, pe lângă izolațiile clasice efectuate la nivelul pereților și al fațadei, izolarea acoperișului este la fel de importantă. Indiferent de tipul acoperișului avut, orizontal sau înclinat, izolația se poate realiza și este indicat să se facă acest lucru. Materialele folosite pentru izolația unui acoperiș sunt diferite, în funcție de tipul acoperișului, de buget și de complexitatea procesului.

În continuare veți afla cele mai esențiale informații despre importanța unui coperiș izolat, dar și despre materialele posibile folosite.

De ce să izolezi acoperișul?

  • Importanța unui acoperiș izolat în economisire – De regulă, în timpul iernii, majoritatea oamenilor dau temperatura din termostat foarte ridicată pentru a se încălzi toată casa și pentru a păstra căldura constantă, iar la finalul lunii, costul total al facturilor depășește bugetul planificat. Același lucru se întâmplă și vara, când aerul condiționat merge constant, dar căldura pare să intre peste tot în casă. Dacă beneficiați de un acoperiș bine izolat, deja nu trebuie să vă mai faceți grijă cu privire la pierderile mari de căldură sau intrarea toropelii în casă – acestea vor fi semnificativ diminuate, iar dumneavoastră veți face economii serioase.
  • Importanța unui acoperiș izolat în protejarea casei – pe lângă rolul avut în reglarea și conservarea temperaturii, izolația acoperișului este importantă și pentru împiedicarea formării umezelii ce poate conduce la apariția igrasiei sau a mucegaiului. Acestea din urmă au efecte negative asupra sănătății omului, dar și asupra casei. Pereții și pardoseala sunt foarte ușor afectate de către mucegai, iar îndepărtarea acestuia este destul de dificil de realizat și foarte costisitor. Pentru o izolație mai ușoară puteți folosi un termosistem ETA 004 de polistiren alb de la Adeplast, care conține toate elementele necesare. De asemenea, dacă beneficiați de un pod în care depozitați lucruri, acestea vor fi primele victime ale pătrunderii umezelii, mucegaiului și igrasiei.

Ce materiale folosim la izolația acoperișului?

  • Acoperiș izolat cu spumă poliuretanică – avantajul acestei spume este că poate fi aplicată pe orice tip de suprafață, de la lemn, până la beton, ceea ce înseamnă că nu contează din ce este confecționat acoperișul dumneavoastră.
  • Acoperiș izolat cu polistiren – polistirenul este una dintre cele mai comune alegeri, fiind atât eficient, cât și prietenos cu bugetul. Despre acesta trebuie să știți că necesită montarea a două straturi pentru a se asigura eficiența. Un polistiren de calitate puteți găsi și la Adeplast, acesta fiind ideal pentru mai multe întrebuințări.
  • Acoperiș izolat cu celuloză – montarea unei izolații pe bază de celuloză va necesită ajutorul unui specialist deoaece aceasta trebuie injectată cu presiune, ea fiind ideală deoarece poate umple toate spațiile greu accesibile. Celuloza folosită pentru izolația acoperișurilor este organică și tratată și pentru a lupta împotriva paraziților.
  • Acoperiș izolat cu vată minerală – reprezinta una dintre cele mai ușoare variante pentru izolație, cel puțin în ceea ce privește montajul. Un alt avantaj pe care îl aduce vata minerală este acela că are o rezistență extrem de bună la foc. De asemenea, reprezintă și un bun izolator fonic și este și foarte rezistentă la apă și umezeală în general.

About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*