Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii

Confortul unei case este adesea asociat cu căldura, fie că vorbim de căldura emanată de inima gazdelor sau, dimpotrivă, de sistemele de izolație. Află cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii, în care toți oaspeții tăi să se simtă… ca acasă.

Încălzirea locuințelor constituie, conform statisticilor, circa 70% din totalul energiei consumate de o gospodărie. Acest lucru implică nu doar cheltuieli mari pentru facturile de întreținere ci și o atitudine neprietenoasă față de mediul înconjurător, din cauza emisiilor de carbon eliminate de sistemele de încălzire. Prin urmare, niște metode alternative și eficiente, care să asigure confortul termic al încăperii ar fi mai mult decât binevenite.

Descoperă în cele ce urmează câteva sugestii în acest sens și află cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii.

Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii: Maximizează izolația

Te întrebi cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii? Un răspuns al specialiștilor este: îmbunătățirea izolației locuinței.

Când vine vorba de căldură, în caz de neizolație sau izolație precară, 25% se pierde prin acoperiș. Iar o treime din ea se pierde prin pereți. Rezolvă acest aspect.

În cazul acoperișului, o poți face alegând niște plăci termoizolante din granule de polistiren, precum EPS 70-polistiren expandat de la Adeplast. Te vei bucura nu doar de căldură ci și de mai multă liniște, polistirenul expandat fiind, de asemenea, un excelent izolator fonic.

Pentru pereți poți folosi EPS 50- polistiren expandat, disponibil, de asemenea, în ofertele Adeplast.

Merită menționat că apariția temporară a vaporilor de apă în structura polistirenului nu-l afectează. În plus, el satisface nevoile de încălzire, conform standardului EN 13163.

Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii: ia-ți un termostat

Conform experților, un termostat este indispensabil. Motivul? El asigură un consum rentabil și costuri mai mici la căldură. Studiile arată că un termostat te poate ajuta să economisești până la 40% din energie!

Așadar, dacă ai deja o centrală termică, nu evita să-l achiziționezi. Funcția sa este de a păstra o temperatură constantă în locuință, asigurând confortul termic necesar.

Cadrele medicale anunță că temperatura optimă a locuinței trebuie să fie în jur de 18-21 de grade celsius. Temperaturi mai mici de 18 grade sau mai mari de 24 de grade ar putea pune în pericol sănătatea.

Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii: acoperă pardoselile

Dacă te numeri printre norocoșii care și-au izolat pardoselile, acest sfat nu te vizează. Dacă, însă, te numeri printre cei care au pardoseli clasice, “netehnologizate”, o soluție ieftină și rapidă ar fi achiziționarea unei mochete sau a unor covorașe antiderapante, menite să te apere de frig și să-ți răsfețe, totodată, picioarele.

Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii: optează pentru draperii din textile groase

Chiar dacă ai termopane, în timp, acestea se uzează, permițând pătrunderea aerului rece în încăpere. Pentru a opri procesul, este recomandabil să utilizezi, în sezonul rece, niște draperii dintr-un textil mai dens. Jaluzelele trase sau storurile exterioare pot contribui, de asemenea, la păstrarea unei temperaturi relativ constante în casă.

Cum să ai o casă mereu caldă în timpul iernii: montează un radiator electric

Accesibil ca preț, radiatorul electric are avantajul de a încălzi camera, nu și pereții. În plus, pe piață există diverse modele cu un consum de energie scăzut. Astfel, poți îmbina utilul cu plăcutul, bucurându-te de facturi mai mici la lumină și de mai multă căldură pe timp de iarnă.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*