Cum ne pregătim locuința pentru anotimpul rece?

Iarna se apropie cu pași rapizi și dacă vrei să te bucuri de un confort sporit la interior, ar fi bine să începi de pe acum să îți pregătești locuința. Ne referim în mod special la izolarea termică și la identificarea tuturor problemelor care ar putea să îți afecteze acest confort. Beneficiile izolării locuinței sunt evidente și pot fi observate imediat: te bucuri pe toată durata anului de o atmosferă plăcută la interior – vara de răcoare, iarna de căldură, consumul de energie cu încălzirea locuinței este redus semnificativ pentru că se elimină punțile termice, igrasia este înlăturată, etc.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci înainte de venirea anotimpului rece este să îți izolezi termic locuința, dacă nu ai făcut-o deja. Cea mai grea decizie pe care va trebui să o iei în acest sens este alegerea celui mai bun material izolant pentru pereții casei tale, cei interiori sau exteriori. Avem noi două recomandări pentru tine: polistiren expandat pentru pereții interiori ai casei tale sau polistirenul grafitat pentru fațada casei tale.

Polistirenul este cel mai folosit material la termoizolații, aducându-ți multe beneficii în materie de confort și preț. Cel mai mare avantaj al polistirenului expandat este faptul că permite trecerea vaporilor, deci nu te vei confrunta cu apariția igrasiei sau a mucegaiului. Dacă optezi pentru izolarea pereților interiori cu polistiren expandat, poți fi sigur că te vei bucura de o atmosferă plăcută toată iarnă. Însă, dacă vrei să beneficiezi de toate aceste avantaje, trebuie să alegi un polistiren expandat de calitate și să te asiguri că este montat corect. Noi îți recomandăm polistirenul expandat Ecotherm de la Adeplast, ignifugat, renumit pentru capacitățile excelente de izolare termică și fonică pe care le are.

Dacă vorbim de pereții exteriori și de izolarea fațadei, recomandăm tot polistirenul expandat pentru că acesta își păstrează dimensiunile și volumul la temperaturi ridicate și la factorii de mediu și nu absoarbe vaporii de apă din atmosferă, asigurându-ți un confort sporit în interiorul locuinței. Partea cea mai bună este faptul că proprietățile termoizolatoare ale polistirenului expandat nu sunt afectate nici măcar în condiții de mediu extreme cum ar fi ceață, ploi abundente sau căderi de zăpadă masive. Cu toate acestea, dacă vrei să optezi pentru polistirenul expandat pentru fațada casei tale, ar fi bine să alegi varianta de polistiren grafitat pe care o poți găsi la Adeplast. După cum îi spune și denumirea, acest tip de polistiren este îmbogățit cu grafit și îți aduce mai multe avantaje, cum ar fi duritate și rezistență sporită, porozitate deschisă, flexibilitate și elasticitate, dar și conductivitate termică mai mică decât cea a unui polistiren expandat normal. Polistirenul expadant grafitat de la Adeplast este varianta perfectă pentru toți cei care își doresc un produs de calitate.

În concluzie, dacă vrei să îți pregătești locuința pentru anotimpul rece, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îți izolezi casa, pe interior sau pe exterior. Dacă deja ai făcut acest lucru, ar fi bine să verifici dacă izolarea este în stare perfectă și să remediezi problemele existente, dacă acestea există. Este mult mai bine să previi, decât să repari, deci verificarea de cel puțin 2 ori pe an a locuinței și identificarea problemelor care ar putea să îți afecteze confortul este obligatorie. Dacă sunt necesare lucrări de reparație sau de izolare a locuinței, nu ezita să optezi pentru produsele de la Adeplast, acestea fiind recunoscute pentru calitatea superioară.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*