Care este cea mai bună izolație termică?

Spuma rigidă

Acest material termoizolant este chiar și mai puțin cunoscut de către consumatori decât vata minerală. Totuși, este unul dintre cele mai performante sisteme de izolare termică: un strat de spumă rigidă de 5 cm grosime asigură același grad de termoizolare ca o placă de polistiren de 10 cm grosime.

În plus, spuma rigidă poate fi aplicată pe orice fel de material uscat (BCA, lemn, beton, cărămidă, tencuială, piatră etc.) și se pretează în mod deosebit clădirilor cu forme arhitectonice complexe, întrucât se mulează perfect pe toate suprafețele. De asemenea, asigură și o bună etanșare a clădirii împiedicând pătrunderea insectelor, fungilor și altor dăunători prin eventualele crăpături din ziduri.

CONTINUARE – Cărămizile fără termosistem


Pages: 1 2 3 4 5 6

About Bogdan Modreanu

16 Responses to “Care este cea mai bună izolație termică?”

Read below or add a comment...

 1. Eugen Florea says:

  Cel mai eficient material de Termoizolatie,cel mai mic lambda,cel mai versatil,durata de viata-lucru(in care chiar Izoleaza)protejaza si impotriva umiditatii,nu are prinderi mecanice,se pune in opera doar de echipe calificate…Spuma Poliuretanica Rigida-Celule inchise clasa CCC4…..nu confundati cu spuma poliuretanica celule deschise!!!

 2. Romeo BANU says:

  Pentru un apartament construit acum 40 de ani…cu ce materiale se poate izola..???..DAR pe interior că nu o pot face pe exterior deoarece locuiesc la etajul patru şi nu-mi permit să închiriez schemă aceasta fiind foarte scumpă pentru puterile mele pecuniare.Deci…este eficientă izolarea apartamentului pe interior..???…Şi care sunt cele mai bune materiale….??

  • Doru Mateas says:

   Eu am izolat pe interior cu polistiren extrudat de 3 cm, si se vede diferența. Atenție asigurati-va înainte ca nu aveți mucegai sau igrasie în pereți.

   • mihai says:

    izolarea pe interior NU se face cu polistiren asa cum isi imagineaza tot necunoscatorul…,pe interior se recomanda placarea cu gips-carton si vata minerala la interior .Trebuie ca vata minerala sa fie lasata rasfirata nu indesata ,randamentul de transferului termic afisat pe eticheta este valabil doar daca este lasat rasfirata la grosimea paturii de vata .Randamentul izolarii cu vata minerala este cu 30% mai mare in comparatie cu polistirenul .

 3. mihai says:

  intradevar Spuma Poliuretanica Rigida-Celule inchise clasa CCC4 este superioara .

 4. Blaga Sorin says:

  Cu ce ma sfatuiti sa-mi izolez pardoseala in vederea incalzirii pe curent dar sa nu depasesc 3cm.

 5. De izolarea cu celuloza ce parere aveti?

 6. Elena says:

  Buna ziua!Spuneti-mi va rog,daca fac izolare pe exterior la apartament,nu mai este necesar izolarea pe interior? Si cum pot lupta cu mucegaiul…eu fiind la ultimul etaj am probleme iarna,unde mai bine este indicat de facut izolarea..pe interior sau exterior?

  • iorddy says:

   cel mai bine este pe exterior, deoarece peretii laterali preiau din temperatura exterioara si apare loc de condensare si implicit mucegai pe ei

  • Bogdan says:

   Dizolva in apa piatra vanata si spala peretii pe interior cu solutia respectiva. Ulterior va trebui sa zugravesti.
   Nu vei mai avea niciodata mucegai.
   Eu sunt asmatic si asa au rezolvat parintii mei problema cu mucegaiul la care eram alergic. Tot la ultimul etaj stateam si noi.

 7. Comparati valoarea lambda al materialelor si atunci o sa aflati care este cea mai buna izolatie termica.
  Cautati in fisele tehnice si acolo veti gasi.

 8. Nicolau ionut says:

  Pe interior am rigips,vata minerala fără folie,caramica tip porotherm.Vreau sa izolez și la exterior,e corect cu polistiren de 10

 9. rizac says:

  vreau sa fac o casa pe structura metalica doar parter pod de depozitare care e cea mai buna izolatie exterioara? 8/10 dim casei 2 ape acoperisul zona ses.

 10. Hutan Dan says:

  As vrea un raspuns in legatura cu izolarea casei pe exterior. Polistirenul expandat de 10 cm ,ca randament, este asemănător sau egal cu polistirenul extrudat de 2.5 sau 3 cm ?

 11. ADRIAN IVAN says:

  Buna ziua , am si eu o intrebare pentru specialisti , am ridicat o casa pe parter iar acum sunt la stadiul de interioare si nu stiu ce sa aleg dintre tencuiala clasica sau placarea cu rigips ( vata de 5 cm + folie + placi rigips ) iar la exterior vata bazaltica de 10 cm ….ce sfaturi imi dati
  Multumesc

Lasă un Comentariu...

*