Beneficiile izolării pereților – vara răcoare, iarna cald

Suntem în mijlocul sezonului cald, iar canicula ne dă mari bătăi de cap, mai ales în interiorul locuințelor care nu sunt dotate cu aer condiționat. Dar știai că dacă pereții casei tale sunt izolați corespunzător, te poți bucura de o vară răcoroasă și de o iarnă călduroasă? Vorbim de termoizolație, cea care care rolul de a limita transferul termic prin pereți, acoperiș, pardoseală, ferestre sau uși, pe toată durata anului, asigurându-ți în acest fel un grad ridicat de confort la interior.

Care sunt beneficiile izolării pereților casei tale?

Izolarea pereților locuinței îți aduce mai multe beneficii decât ți-ai putea închipui. O izolare termică corespunzătoare, realizată de profesioniști, cu materiale de calitate elimină până la 60% din pierderile de căldură, iar acest lucru duce și la costuri mai mici cu încălzirea casei în sezonul rece. O izolare de calitate a pereților casei tale îți poate aduce facturi mai mici chiar și cu 50%!

Izolarea pereților casei tale îți aduce beneficii și în sezonul cald, asigurându-ți la interior o temperatură constantă. Nu glumim când spunem că te poți ascunde de căldura excesivă din timpul verii în interiorul unei locuințe ce nu are aer condiționat. În această situație, secretul este un sistem bun de termoizolație.

Nu în ultimul rând, termoizolarea pereților casei tale scade riscul formării igrasiei și nivelul umidității din aer.

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolarea pereților?

Atunci când vine vorba de izolarea pereților casei tale, ai la dispoziție mai multe variante. Polistirenul este cel mai utilizat material de construcții din România atunci când vine vorba de izolarea termică a locuinței, iar succesul pe această piață se datorează prețului mic și a ușurinței și rapidității în montare. Există două tipuri de polistiren: expandat și extrudat. Polistirenul expandat este un material poros, cu o bună permeabilitate la vapori, ce îți poate asigura o izolare termică eficientă. Spre deosebire de polistirenul expandat, cel extrudat are o permeabilitate redusă la vapori și o rezistență mecanică ridicată.

Un alt material recomandat și folosit frecvent în izolarea pereților este vata minerală. Vata minerală bazaltică este un bun izolator termic, dar și fonic, motiv pentru care este recomandată în mod special la izolarea mansardelor. Fibrele de celuloză reprezintă o variantă bună pentru cei care sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător și de reciclare pentru că acestea sunt materiale organice obținute prin reciclarea hârtiei, tratate cu o soluție antiseptică ce previne apariția mucegaiului și îți protejează locuința împotriva dăunătorilor. Fibrele de lemn intră tot în categoria materialelor ecologice, fiind recomandate în izolarea pereților interiori pentru că permit acestora să respire, prevenind în același timp apariția condensului și a mucegaiului.

De unde este recomandat să cumperi materialele pentru izolarea locuinței?

Indiferent ce material alegi pentru izolarea pereților locuinței tale, trebuie să te asiguri că acesta este de cea mai bună calitate pentru a fi eficient și pentru a-ți asigura răcoarea pe care ți-o dorești în sezonul cald. Iar următoarea întrebare care se pune este: de unde cumpărăm materialele pentru izolarea pereților interiori? Din fericire, astăzi ai posibilitatea de a evita cozile din magazinele cu materiale de construcții și de a-ți comanda ce îți trebuie din magazinele online, cum este și Adeplast. Partea bună e că la Adeplast poți cere direct o oferă personalizată pentru suprafața locuinței tale, iar în acest mod vei economisi și sume importante de bani cumpărând exact cantitatea de care ai nevoie.

Izolează pereții casei tale cu materiale de cea mai bună calitate și bucură-te de un mediu răcoros vara și de o iarnă cât mai călduroasă în interiorul casei tale!


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*