Izolarea unui perete interior: de ce materiale ai nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmezi

Izolarea pereților aduce o serie de avantaje importante pentru locuința dumneavoastră. Dintre acestea, vă putem reaminti de păstrarea temperaturilor constante în interiorul casei, minimizarea pierderii căldurii, păstrarea liniștii sau economisirea când vine vorba de facturi, dar acestea sunt doar câteva. Izolarea interioară a pereților nu este un proces de care toată lumea trebuie să se teamă, fiind destul de facil de executat dacă urmați pașii necesari.

În continuare vă sunt prezentate informațiile necesare despre ce pași trebuie să urmați în izolarea pereților, dar și materialele necesare pentru a face o izolare termică cu polistiren expandat. Materialul de bază de care veți avea nevoie este polistirenul expandat, precum EPS 80 +- polistiren expandat de la Adeplast, celelalte fiind menționate în pașii pe care trebuie să îi urmați. În principiu, veți avea nevoie de amorsă, adeziv special, unelte pentru tăiere și aplicare, plasă din fibră de sticlă și vopsea pentru finisare.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi

  1. Pregătirea pereților

Ca în orice procedeu de natură tehnică, primul pas și unul dintre cele mai importante este reprezentat de pregătirea pereților ce urmează a fi izolați cu polistiren. Se presupune că până la momentul izolării propriu-zise, deja ați achiziționat polistirenul expandat potrivit și în cantitatea necesară. Începeți prin a curăța pereții de vopseaua veche, de glet și de orice alte impurități prezente pe suprafața lor, până ce ajungeți la bază, anume la zid. După ce ați ajuns la zid, tot ce vă mai rămâne de făcut este să îmbrăcați pereții cu amorsă.

  1. Pregătirea adezivului

Atunci când izolați cu polistiren, trebuie să vă interesați și de cel mai bun adeziv pe care puteți să îl folosiți. Ajunși în acest punct, trebuie să îl preparați conform instrucțiunilor de pe ambalaj. El se întinde pe suprafața unei fețe de polistiren cu un instrument zimțat – adezivul trebuie distribuit uniform pe toată suprafața. Înainte de a-l aplica pe perete, este bine să verificați timpul de așteptare indicat tot pe ambalaj – acesta poate varia de la un adeziv la altul.

  1. Lipirea polistirenului pe perete

Plăcile de polistiren se lipesc asemănător plăcilor de gresie. Se recomandă ca înainte de a se ajunge la acest pas, să se măsoare și să se verifice numărul de plăci necesare pentru un perete. De asemenea, placa de polistiren trebuie decupată în locul în care se regăsesc prize și întrerupătoare.

  1. Plasarea plasei din fibră de sticlă

Rolul plasei din fibră de sticlă este de a asigura fixarea polistirenului, astfel încât acesta să rămână intact în locul în care a fost amplasat. Pentru a se plasa aceasta, este necesar ca întâi să se dea un strat subțire pe polistiren din adezivul folosit anterior. După aceea, plasa este întinsă perfect pe deasupra. La final, se mai vine cu un strat subțire de adeziv

  1. Gletuirea și vopsirea încăperii

Izolarea pereților interiori este practic terminată. După ce se usuca total adezivul folosit, tot ce vă mai rămâne de făcut este să gletuiți pereții și să aplicați vopseaua lavabilă. Alegerea unei vopsele calitative va contribui la sporirea calității termoizolatoare a polistirenului (datorită efectelor speciale de a reflecta căldura și de a spori izolarea termică), dar va oferi și un aspect plăcut încăperii. O astfel de vopsea este Aeria Nano-Tek de la Adeplast.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*