Ce tip de polistiren folosești pentru finisarea pereților la interior?

Finisarea pereților la interior reprezintă o muncă ce presupune multă migală și atenție la detalii. Înainte de a trece însă la această etapă, trebuie să te hotărăști ce material vei folosi pentru finisarea și izolarea pereților la interior. Varianta cea mai la îndemână și preferată de majoritatea persoanelor este polistirenul. Dar cum știi care tip de polistiren este cel mai bun și pe care să îl folosești pentru locuința ta astfel încât să fii sigur că îți va aduce confortul mult dorit?

Toți ne dorim o izolare eficientă a pereților interiori pentru că aceasta nu ne va aduce doar un grad ridicat de confort, ci și facturi mai mici la încălzire. Iar atunci când vine vorba de polistiren, întotdeauna mare dilemă este: polistiren expandat sau extrudat? Să vedem care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și să tragem împreună concluziile.

Polistirenul extrudat – fiabilitate și rezistență mecanică

Polistirenul extrudat este recunoscut în mod special pentru rezistența sa mecanică, dar și pentru rezistența la factorii de mediu și la umezeală. Tocmai din acest motiv, mulți cred că este potrivit pentru spațiile interioare, când de fapt lucrurile stau exact invers. Polistirenul extrudat este recomandat pentru spațiile exterioare, mai exact pentru fațada casei, pentru că poate face cu succes condițiilor de îngheț-dezgheț și rezistă intemperiilor. Se pare că la interior, acest tip de material izolant ar putea duce la formarea igrasiei pentru că nu permite trecerea vaporilor iar umezeala rămâne între perete și material. Părerile sunt împărțite în acest sens, mulți considerând că aceasta nu este o problemă reală sau că acest impediment poate fi eliminat printr-o ventilație corespunzătoare a încăperilor.

Polistirenul expandat – varianta optimă din punct de vedere al costurilor

Polistirenul expandat a fost dintotdeauna preferatul oamenilor atunci când vine vorba de izolarea și finisarea pereților la interior. Este un material poros, cu o permeabilitate mare la vapori și o conductivitate termică mică (nu permite transferul de căldură din interior către exterior). În plus, polistirenul expandat reprezintă o opțiune perfectă pentru izolarea pereților și din punct de vedere al costurilor, fiind unul dintre cele mai ieftine materiale izolante. Cu toate acestea, în momentul în care alegi polistirenul expandat, ar fi bine să ai grijă la câteva lucruri, cum ar fi: conductivitatea termică (care trebuie să fie cât mai mică), grosimea stratului de polistiren (se spune că dacă alegi un polistiren cu o grosime mai mare, vei putea menține mult mai bine gradul de confort la interior) și rezistența la compresiune, mai exact la șocurile mecanice. Cel din urmă nu este un criteriu chiar atât de important, el fiind luat în considerare mai mult în momentul în care se dorește izolarea unui spațiu exterior cu polistiren expandat.

Există două tipuri de polistiren expandat potrivit pentru spațiile interioare, pe care specialiștii le recomandă în mod special: EPS 50 și EPS 60. Cei de la Adeplast îți pun la dispoziție cele două tipuri de polistiren expandat ce se remarcă prin eficiență în izolarea termică și fonică a locuinței. Anotimpul rece se apropie cu pași grăbiți, așa că nu mai sta, optează pentru unul dintre tipurile de polistiren expandar pentru interior de la Adeplast și bucură-te de un confort cât mai ridicat la interior!


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*