Tapetul fonoabsorbant

O soluție simplă și eficientă de izolare fonică este aplicarea unui tapet fonoizolant. Chiar şi atunci când nivelul de sunet din imobil e foarte ridicat, un astfel de tapet absoarbe zgomotul și împiedică propagarea lui din interior spre exterior. Nu trebuie să deții un club sau un restaurant ca să ai nevoie de el. Poate fi util și în cazul în care obișnuiești să faci petreceri zgomotoase la tine acasă.

Tapetul fonoabsorbant

Picture 1 of 1

Un produs inovator

Tapetul fonoabsorbant, fabricat din materii prime compatibile cu diverse tipuri de suprafețe, e un produs inovator ce poate fi adus și la tine acasă. Îl găsești în grosimi variate, de 3 mm, 5 mm și 10 mm, și poate fi montat în spații dintre cele mai diferite. Gândește-te! Dacă și-a dovedit eficiența în cluburi zgomotoase, poate fi o soluție perfectă și pentru casa ta.

Dacă intenționezi să-l folosești, e bine să știi că absoarbe o mare parte a zgomotului venit de la vecini sau de pe stradă. Și, în același timp, împiedică și propagarea sunetelor puternice din interiorul locuinței tale către exterior.

Gradul de absorbție diferă, desigur, în funcție de grosimea tapetului instalat. Este format, în general, dintr-un strat suport de spumă și fibre de sticlă, cu diferite modele de lis. Peste acestea se poate aplica vopsea lavabilă sau, de ce nu, un tapet decorativ. Indicat este însă ca, atunci când îl cumperi, să alegi un model estetic, pentru a nu aplica un alt tapet deasupra lui.

Ce îl recomandă

 • Absoarbe eficient zgomotul și îmbunătățește calitatea sunetului în cameră.
 • Izolează și termic, grație stratului de spumă de latex.
 • Acoperă eventualele fisuri din pereți şi împiedică apariţia unor crăpături noi.
 • Protejează împotriva umidităţii, condensului şi mucegaiului. În plus, ţine la distanţă microorganismele.
 • Poate fi aplicat, foarte bine, şi pe tavan. În acest caz însă, ai mare grijă ca adezivul folosit să fie puternic, ca să poate susţine greutatea tapetului.

Cât costă tapetul fonoizolant

Prețurile variază, desigur, de la un distribuitor la altul, însă nu foarte mult. O rolă de tapet fonoizolant de 10/0.53 metri costă în jur de 125 de lei. Piața oferă modele elegante, în culori și nuanțe variate, ce pot crea o atmosferă foarte plăcută în casă. Se montează ușor și este și lavabil, așa că îl poți curăța fără bătaie de cap.

Așadar, poți îndrăzni să aplici tapet fonoabsorbant la tine acasă. Chiar dacă e folosit în special pentru săli de spectacol sau cinema, baruri și cluburi, nu îl exclude din start atunci când te gândești să îți izolezi fonic locuința. Cu un tapet fonoizolant, poți muta petrecerile la tine acasă fără să-ți deranjezi vecinii. Și nici zgomotele de afară nu îți vor mai tulbura intimitatea.

Sursa foto: blogspot.com, wallpapersafari.com


3 Responses to “Tapetul fonoabsorbant”

Read below or add a comment...

 1. Simona says:

  Buna ziua…spuneti.mi va rog de unde pot cumpara/face comanda la tapet finoizolant celai gros ..de 10 mm sau daca a aparut si mai gros…
  Multumesc
  Simona M

 2. Mire says:

  Buna ziua.
  Acest tapet nu exista la firma Isover sau angajatii dvs nu au luat la cunostiinta de existenta lui.

 3. Ene Oana says:

  Buna ziua,

  Imi puteti spune unde găsesc v tapet fonoizolant? pe site la Isover nu am gasit.

  Multumesc,
  Oana

Lasă un Comentariu...

*