Sfaturi pentru o izolaţie fonică eficientă

Polistiren extrudat 1

Picture 1 of 5

Cu siguranţă vă doriţi o casă în care să aveţi parte de linişte, în care să vă puteţi simţi confortabil şi relaxa. Nu numai decorul, ambianţa contribuie la acest lucru, ci şi sunetele din jur. Cel mai probabil, transferul de sunete între camere se realizează fără obstacole, riscând astfel să devină un factor deranjant, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru vecini. Degeaba aveţi o casă de vis, dacă puteţi auzi cele mai mici zgomote, iar acestea vă crează neplăceri. Astfel, este important ca locuinţa dumneavoastră să fie izolată fonic.

Sunetul călătoreşte mai repede decât aerul sau apa, acesta propaganda-se în unde. Din cauza aceasta, sunetul poate pătrunde prin orice gaură sau fisură. Casele şi apartamentele sunt de cele mai multe ori construite cu livinguri şi bucătării de tip open space, iar acest lucru creşte şi riscul ca sunetul să aibă o intensitate mai mare în anumite spaţii.

Unul dintre lucrurile pe care îl puteţi face pentru a reduce propagarea zgomotului ar fi să instalaţi în interiorul parchetului, atunci când îl montaţi, plăci din polistiren extrudat pentru fonoizolaţii. Această metodă este una dintre cele mai bune pentru ca reducerea transferului de sunet dintr-o cameră în cealaltă. Un alt avantaj al plăcilor de polistiren extrudat instalate în parchet este şi faptul că ele prelungesc considerabil durata de viaţă a parchetului.

Iată câteva recomandări de care să ţineţi cont atunci când instalaţi plăci din polistiren extrudat pentru fonoizolaţii:

  • Asiguraţi-vă că plăcile se îmbină perfect atunci când sunt montate. Orice crăpătură sau spaţiu liber este un loc pe unde sunetul poate pătrunde.
  • Capsaţi plăcile de polistiren extrudat pentru a vă asigura că acestea nu îşi vor schimba poziţia în viitor.
  • Utilizaţi un cuţit sau un cutter ca să tăiaţi cu atenţie plăcile. Acestea se vor potrivi astfel în jurul, conductelor, cutiilor cu cabluri electrice sau altor obstacole.
  • Asiguraţi-vă că plăcile de polistiren sunt uscate pe toată durata  transportului şi a depozitării.

Dacă doriţi să aveţi un spaţiu în care să vă odihniţi şi să vă simţţi bine fără a vă face griji în privinţa faptului că veţi auzi sau veţi face zgomot, plăcile din polistiren extrudat pentru fonoizolaţii sunt alegerea cea mai eficientă. Pe piaţă există o gamă largă de plăci din polistiren extrudat, care te vor ajuta să aveţi un maxim de confort în locuinţa dumneavoastră. Iar dacă vă doriţi o izolare fonică şi mai bună, puteţi adăuga oricând o mochetă groasă sau puteţi opta pentru electrocasnice silenţioase în bucătărie.


Lasă un Comentariu...

*