Izolarea fonică a uşilor de acces în locuinţă

Nu este suficient să izolăm fonic pereţii exteriori ai locuinţei noastre pentru un confort acustic adecvat. O uşă neizolată fonic poate anula din start toate efectele izolării fonice ale celorlalte elemente. Sunetul din exterior, retransmis în interior prin uşa de acces, este la fel de neplăcut şi se răspândeşte în tot spaţiul, ca şi cum nici nu am fi investit nimic în izolarea fonică a pereţilor. Aceasta este una din caracteristicile fonoizolării: pentru a fi eficientă, trebuie lucrat la toate elementele.

izolarea fonica a usilor de acces in locuinta 1

Picture 1 of 5

Uşile de acces în locuinţă au două mari dezavantaje din punct de vedere al zgomotului (vorbim, desigur, aici, despre zgomotul aerian): este un element mobil, care generează spaţii libere prin care zgomotul poate pătrunde (de exemplu, pe sub uşă, literalmente, dacă nu există prag, sau pe lateralele tocului, dacă acesta este un toc simplu, fără falţ); este un element mai uşor, putând să preia zgomotul şi transmiţându-l în interior (elementele grele absorb o mare parte din sunet, cele mai uşoare nu sunt capabile să o facă decât dacă sunt moi, de pildă).

Prin urmare, cum nu putem să avem o uşă de acces fixă, excesiv de grea sau moale, trebuie să ne căutăm alte soluţii pentru a izola fonic uşa de acces în locuinţă.

CONTINUARE – Izolarea fonică a uşilor de acces în locuinţă


Pages: 1 2 3

Lasă un Comentariu...

*