Izolarea fonică a instalaţiilor

Dintre toare aceste soluţii, cea mai utilizată este izolarea fonică a conductelor, cuplată cu alegerea de coturi şi sifoane speciale, silenţioase pentru obiectele sanitare. Izolaţia fonică pentru tubulatură oferă un maxim de confort acustic în locurile unde există probleme cu zgomotele produse de ţevi. Acestea zgomotele, transmise de conducte, pot fi simple zgomote produse de trecerea lichidelor prin acestea sau zgomote complexe, produse de pompe electrice sau hidrofoare. Totul se rezolvă prin folosirea materialului potrivit la locul potrivit. Există câteva materiale destul de cunoscute care pot funcţiona bine ca fonoizolaţie pentru instalaţii:

  • LA este un materiale flexibil pe bază de bitum polimerizat, cu proprietăţi bune în blocarea zgomotelor aeriene şi structurale. Se vinde sub formă de role cu lăţime de 1 m şi lungime de 7 m, grosime materaialului fiind de 2 mm. Se poate monta pe orice suprafaţă, este uşor de instalat cu ajutorul şuruburilor, capselor sau cu adeziv special.
  • PGR este un material din spumă poliuretanică reciclată cu inserţie granule de cauciuc de densitate foarte mare (între 310 şi 480 kg/mc). Se vinde sub formă de role cu lătimea de 1 m, lungimi de 2 sau 4 m şi grosime material de 3 sau 5 mm. Este un material polivalent, care contribuie la reducerea zgomotului de impact, izolaţie fonică, izolaţie termică între etaje si izolare fonica pentru tubulatură şi conducte.
  • PKB-2 pentru izolaţie fonică este un material pe bază de bitum şi fibre textile reciclate. Are 18 mm grosime. Este un material flexibil şi greu, care se poate mula cu uşurinţă pe orice suprafaţă. Este bun pentru izolarea fonică a tubulaturii de ventilaţie, conducte de canalizare ape menajere, conducte pluviale. Se vinde sub formă de role cu lăţimea de 1 şi lungimea de 5 m.
  • FT55 AL este un material fonoabsorbant vâscoelastic realizat din polimeri reticulaţi şi particule minerale rezistente la foc. Se livrează sub formă de role, cu lungime de 1,5 m, lăţime de 1 m şi grosime de 12,6 mm. Se manevrează şi se aplica uşor, este flexibil, durabil şi rezistent le foc.

izolare fonica instalatii 1

Picture 1 of 5


Pages: 1 2 3 4

Lasă un Comentariu...

*