Foarte important atunci când se construieşte o casă, este aspectul izolaţiei fonice. Nu este cu nimic mai prejos decât oricare alt tip de izolaţie, deoarece o casă neizolată fonic, nu poate deveni un cămin cald, primitor şi sănătos pentru cei care locuiesc în ea.
Zgomotul
Unitatea de măsură a zgomotului este decibelul-db. Omul are capacitatea de a percepe zgomote cu o intensitate între 0 şi 120 db. Între 20 şi 30 db se situează fondul sonic normal, acceptat cu uşurinţă, fără a afecta negativ. Limita maximă suportată cu uşurinţă este de 80 db. Peste 120-130 db se declanşează senzaţia de durere, iar disconfortul este masiv. Rolul izolaţieie fonice este de a păstra aceste limite normale ale decibelilor.
Zgomotele sunt de două feluri: zgomote aeriene şi de impact. Zgomotele aeriene sunt cele care se transmit din ambele sensuri, interior-exterior, exterior-interior. Zgomotele de impact sunt cele propagate ntr-un singur sens, aici încadrându-se sunetul de paşi sau manevrarea de obiecte.
CONTINUARE – Cum se sporeşte izolaţia fonică a casei

Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting
Respectând limba română şi cititorii, documentându-mă permanent cu interes şi asumare, informându-mă despre tot ceea ce apare nou în domeniile abordate, scopul meu este de a redacta articole corecte, bogate informaţional, fluente, sistematizate, accesibile şi utile.