Cum asiguri liniștea casei tale

Îți dorești, cu siguranță, ca, atunci când te retragi în căminul tău, să nu te mai deranjeze zgomotele de afară. Vrei ca liniştea să nu-ţi mai fie tulburată de muzica sau bormaşina vecinilor, nici de claxoanele mașinilor de pe stradă. Şi, de ce nu, să nu mai vorbeşti în şoaptă şi să ascuţi muzică în căşti, de teamă să nu fii tu cel care strică liniștea altora. Dacă te-ai hotărât să te bucuri pe deplin de intimitate în casa ta, e timpul să faci o schimbare. Să îţi izolezi fonic locuinţa.

Cum asiguri linistea casei tale1

Picture 1 of 6

Pluta expandată, un aliat de nădejde

Indiferent dacă locuieşti la bloc sau la casă, sursa problemei este materialul din care este construit imobilul. Tot ce înseamnă beton, ciment, BCA sau cărămidă este un bun conducător fonic. Iar polistirenul, de exemplu, chiar amplifică zgomotul. Prin urmare, dacă locuinţa ta nu este din lemn, te vei confrunta cu această problemă. Şi va trebui să-i găseşti o rezolvare. Materialul cel mai eficient pentru izolarea fonică a casei este pluta expandată. Poate fi folosită deopotrivă pentru izolarea fonică a pereţilor, tavanului şi a pardoselii.

De ce o recomandă specialiştii

Specialiştii o recomandă tot mai des, pentru că este singurul material de izolare fonică 100% natural. Deci nu emană substanţe toxice. Mai mult, pluta izolează şi termic. În plus, consumă foarte puţin din spaţiul camerei. Un strat de 10 – 50 de milimetri este suficient pentru ca izolaţia să fie eficientă.  Un alt avantaj îl constituie faptul că pluta asigură protecţie împotriva mucegaiului, condensului şi umezelii. În plus, este un material greu inflamabil. Are o durabilitate nelimitată şi este 100% reciclabilă. Un alt atu al plutei îl reprezintă faptul că poate fi lipită cu adeziv mineral direct pe pereţi. Pentru izolaţiile interioare, poţi folosi la fel de bine plăci de plută neagră (expandată) şi plăci de plută granulată. E drept, pluta este ceva mai scumpă mai prin comparaţie cu pereții de gips-carton, în combinație cu vată minerală.

Compară preţurile

Pluta neagră sau expandată pentru izolaţii

Mp/pachet – 4 mm

Grosime 40 mm

Dimensiune 1 m x 0,5 m

Greutate 18 kg/mp

Preţ 93 de lei mp, la care se adaugă preţul de livrare.

Role de plută pentru izolaţii

Mp/rola 15 mp

Grosime 4 mm

Dimensiuni 15m x 1m

Greutate 13.5 Kg/rola

Preţ – 500 de lei rola, plus preţ de livrare.

Plăci de plută pentru izolaţii

Grosime1mm

Dimensiuni 1000 x 500 mm

Greutate 1.3 Kg / buc

Preţ – 9 lei bucata, plus preţ de livrare.

Desigur, există şi alte variante să-ţi izolezi fonic locuinţa. Alte materiale des utilizate sunt plăcile din polietilenă, buretele cofrat fonoabsorbant, plăcile din fibre naturale sau panourile speciale pentru izolaţie fonică.

Găseşti, pe larg, informaţii despre fiecare dintre ele pe site-ul nostru, izolatiacasei.ro.

Şi, în final, o ultimă recomandare din partea specialiştilor. Indiferent de materialul pe care-l alegi, realizează izolaţia fonică a întregii locuinţe. Izolarea unui singur perete s-a dovedit a fi ineficientă. Zgomotele continuă să se propage prin pereţii alăturaţi. Vei constata că nu ai rezolvat decât parţial problema şi ai aruncat banii pe fereastră.

Surse foto: lisolation.fr, maison-ecolo.com, ecobati.com, hemistyle.fr, s-media-cache-ak0.pinimg.com, terradecor.fr


Lasă un Comentariu...

*