Soluţie hidroizolatoare: membrana poliuretanică lichidă

Hidroizolaţia este un element foarte important pentru casa şi, implicit, confortul dumneavoastră. Există o multitudine de soluţii inovatoare pe piaţă, una dintre cele mai bune fiind membrana lichidă poliuretanică. În cele ce urmează, o să vă prezentăm caracteristicile, avantaje, dezavantajele şi întrebuinţările acestui material.

Solutie hidroizolatoare. Membrana lichida poliuretanica 1

Picture 1 of 12

CE ESTE ŞI CUM FUNCŢIONEAZĂ

Aşa cum îi spune şi numele, membrana poliuretanică lichidă este un produs ce odată aplicat, produce o membrană foarte elastică, foarte aderentă, ce poate fi aplicată pe diferite tipuri de suprafeţe. Nu necestiă diluare, deoarece conţine o cantitate mică de solvent. Produsul conţine răşină poliuretanică elastomeră hidrofobă pură şi filtre anorganice speciale, astfel încât are proprietăţi mecanice, termice, chimice excelente şi rezistă razelor UV şi intemperiilor naturii.

UNDE POATE FI APLICATĂ

Produsul se poate aplica pe o multitudine de suprafeţe: ciment fibros, beton, mozaic, ţigle, acrilic, asfalt, metal corodat, lemn, oţel galvanizat etc. Se recomandă pentru hidroizolarea şi protecţia acoperişurilor, băilor, verandelor şi balcoanelor, materialelor pentru acoperit casa din metal sau ciment, cofrajelor din beton, spumei poliuretanice, membranelor de asfalt, gipsului şi cofrajelor din beton, spumei poliuretanice de izolare, parcărilor auto, stadioanelor, canalelor de irigare, platformelor de poduri, etc. Pentru o bună aplicare este indicată curăţarea suprafeţei folosind jetul de apă daca e posibil.

UNDE NU POATE FI APLICATĂ

Membrana lichidă poliuretanică nu este recomandată pentru: suprafeţele imperfecte, hidroizolarea suprafeţelor piscinelor ce iau contact cu apa tratată chimic şi nu trebuie expusă  la raze UV, mai ales în cazul culorilor închise, precum roşul, verdele, albastrul, etc.

CUM POATE FI APLICATĂ

Înainte de aplicare, suprafaţa ce va fi tratată cu membrană lichidă poliuretanică trebuie să fie curăţată: grăsimile, impurităţile uleioase, ceroase trebuie îndepărate, agenţii de demulare, membranele întărite trebuie îndepărtate. Apoi, imperfecţiunile se umplu cu produsul, care se aplică cu ajutorul trafaletului sau pensulei, în cel puţin două straturi. Atenţie: acesta conţine solvenţi inflamabili.

CARACTERISTICI ŞI AVANTAJE

Spuma lichidă poliuretanică are o aderenţă excelentă la orice tip de suprafaţă, fie că se utilizează o amorsă specială sau nu. Aceasta nu trebuie diluată şi este rezistentă la raze ultraviolete şi intemperii. Albul reflectă energia solară, reducând astfel considerabil temperatura interioară a clădirilor. De asemenea, acest produs are o rezistenţă termică excelentă, nu se înmoaie niciodată, temperaturile maxime la care poate rezista fiind  de 80 80°C şi -40°C. Proprietăţile sale mecanice sunt excelente, se poate alungi destul de mult şi este rezistent la rupere şi la abraziune, este elastic şi preia fisurile ce pot apărea în suport. Mai mult, are şi o bună rezistenţă chimică. Spuma lichidă poliuretanică se mai caracterizează şi prin faptul că este non-toxică după uscare, iar stratul respiră şi nu permite acumularea umidităţii sub înveliş. Un alt plus ar mai fi faptul că se aplică peste şapă, lucru ce nu este posibil în cazul materialelor clasice.

Membrana poliuretanică lichidă este un produs uşor de aplicat, care asigură o hidroizolaţie de calitate, rezistentă, pentru o varietate de suprafeţe. Proprietăţile sale mecanice, chimice, termice fac din aceasta o soluţie ideală.


One Response to “Soluţie hidroizolatoare: membrana poliuretanică lichidă”

Read below or add a comment...

  1. Petrescu ioana says:

    Buna ziua doresc sa fac o hidrizolatie pe o terasa care se afla deasupra livingului….

Lasă un Comentariu...

*