Metode de hidroizolare a pivniţelor şi subsolurilor

Dacă aveţi o casă cu beci, pivniţă, subsol, atunci va fi nevoie le hidroizolaţi, împiedicând astfel ca apa să ajungă în aceste zone. Acest lucru este foarte important, pentru că astfel nu veţi avea parte de mucegai şi alte neplăceri. Articolul următor vă oferă mai multe detalii despre cele cinci moduri în care se poate realiza o hidroizolaţie.

Metode de hidroizolare a pivnitelor si subsolurilor 9

Picture 10 of 10

Tehnica ce se numeşte îmbrăcarea presupune aplicarea unei membrane sau substanţe în exteriorul beciului sau subsolului dumneavoastră, aceasta împiedicând pătrunderea apei prin pereţi. Metoda se foloseşte mai ales în timpul construcţiei unei locuinţe şi dacă este realizată corect, subsolul dumneavoastră va fi protejat. În cazul în care această metodă nu este realizată corespunzător, veţi avea nevoie de alte măsuri de impermeabilizare.

Cea de-a doua metodă se numşete Drenarea Cavităţii. Atunci când vă construiţi pivniţa, subsolul, puteţi instala o membrană subţire cu crampoane de plastic, atât pe pereţi, cât şi pe podea. Pardoselilor li se va da o pantă ce duce spre o başă, pentru ca apa ce se infiltrează în subsol să poată  fi eliminată cu ajutorul unei pompe. Un dezavantaj ar fi faptul că acest sistem va ceda atunci când curentul electric se va întrerupe, pompa din başă nu va mai putea funcţiona, iar subsolul va fi inundat.

Membrana Cristalină pe Interior reprezintă soluţia pentru infiltraţiile prin rosturile de turnare, fisuri şi pori. Aceasta constă în aplicarea unui produs cu creştere cristalină pe podea şi pe pereţi. Acesta are forma unei paste, cu care puteţi repara fisurile, golurile, segregările şi rosturile de turnare. Umezeala nu vă va mai invada astfel beciul, iar ciupercile şi mucegaiul nu vor mai apărea. Suprafeţele tratate astfel se menţin umede aproximativ o săptămană,  pentru ca substanţele chimice să se activeze şi să formeze membrana cristalină. De asemenea, spaţiile trebuie ventilate pentru ca umezeala să fie eliminată mai uşor din aer.

Drenarea exterioară a fundaţiei sau drenul francez este ideală dacă locuiţi în zone cu ploi abundente. Acesta este foarte folosit în industria construcţiilor, fiind un sistem ce se construieşte pe peretele exterior al fundaţiei. Printr-un sistem de drenaj în sol sau spre  canalizare, acesta duce apa departe de pereţii pivniţei.

O altă metodă de hidroizolare a subsolului constă în tratarea betonului cu subsţante speciale, pentru ca acesta să devină impermeabil. Acest procedeu se numeşte impermeabilizarea în masă a betonului,  realizându-se în etapa de construcţie a fundaţiilor sau a subsolurilor. Înainte ca betonul,  şapa sau tencuiala să fie turnate, materialul se aditivează în toata masa lui, folosindu-se substanţe speciale, adăugate fie în betonul uscat sau în cel umed.

Avantajele acestei metode sunt faptul că betonul este impermeabil încă de la început, iar durata în care se impermeabilizează este foarte mică, adică în acelaşi timp cu aditivarea. Mai mult, riscul de apariţie a unor erori de aplicare este redus, faţă de metodele tradiţionale de hidroizolare, iar preţiul este accesibil, fiind mai scăzut decât cel al sistemelor cu membrană bituminoasă.

Prin urmare, toate aceste metode vă asigură o hidroizolare eficientă a subsolului sau a pivniţei, cu condiţia să fie realizate în mod corect, de către profesionişti. Rămâne la latitudinea dumneavoastră alegerea tipului de hidroizolaţie potrivit pentru pivniţa sau subsolul casei.


Lasă un Comentariu...

*