Hidroizolația beciului – 5 lucruri pe care să le ai în vedere

O bună hidroizolație a beciului este esențială. În caz contrar, urmările nu vor mai putea fi înlăturate totalmente niciodată. Ai un asemenea spațiu? Află informații despre hidroizolația beciului – 5 lucruri pe care să le ai în vedere.

Specialiștii definesc hidroizolația beciului drept o sarcină obligatorie. Iar pentru a-și susține afirmația, invocă o serie de neplăceri. Printre acestea se numără infiltrațiile de apă, apariția mucegaiului și igrasiei, ca efect al creșterii nivelului de umezeală și, nu în ultimul rând, afectarea structurii de rezistență a casei. Pentru a evita o izolare necorespunzătoare, care-ți va afecta sănătatea și-ți va pune în pericol atât confortul, cât și economiile, informează-te despre hidroizolația beciului – 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru o izolația ca la carte.

Atrage atenția la teren și la modul de amplasare a fundației

Beciurile nu pot fi construite peste tot. Apa, fie ea provenită din pânza freatică sau de la conductele din apropiere, se poate dovedi un real pericol. Iată de ce, este important să atragi atenția la teren și la modul de amplasare a fundației, încă în faza de construcție. În caz de necesitate, situațiile neplăcute pot fi evitate prin două moduri:

  • un sistem de drenaj eficient
  • utilizarea unor sisteme de ventilație a beciurilor și/sau a unui dezumidificator.

Nu neglija turnarea betonului

O turnare greșită a betonului poate compromite rezistența întregii structuri a beciului, dar și posibilitatea de a-l hidroizola eficient. Iată de ce, pentru hidroizolația beciului, este extrem de important să se urmărească, înainte de toate, turnarea corectă a betonului, respectându-se toate normele în vigoare, de la rețetă până la procedura utilizată, vibrare ș.a.

Impermeabilizează betonul chiar din faza turnării sale

De cele mai multe ori, beciurile sunt realizate din beton armat. Experții recomandă, în asemenea situații, impermeabilizarea betonului. Realizată corect, operațiunea va reduce semnificativ principalele neajunsuri caracteristice betonului. Putem include aici rezistența mică la umiditate și posibilitatea modificării structurale. Or, odată cu variațiile de temperatură, betonul se poate dilata, în mediile umede sau, dimpotrivă, contracta, în mediile uscate. O potențială soluție de impregnare și impermeabilizare este Renowa Grund de la Adeplast. Are o aderență bună și se aplică ușor, prin pulverizator, în sistemul de tencuială.

Nu uita de etanșarea golurilor sau a discontinuităților

Etanșarea golurilor sau a discontinuităților este obligatorie, indiferent de materialele pe care le utilizezi. Cablurile, străpungerile de țevi, cupoanele sau sârmele folosite la cofrare, toate ar putea străpunge bariera de beton impermeabil, afectând funcționalitatea beciului și buna sa hidroizolație.

Alege eficient materialele hidroizolatoare

Cel mai des, materialele hidroizolante recomandate sunt diferite tipuri de membrane bituminoase. O sugestie în acest sens este Supertorch Membrană Hidroizolantă, disponibilă în ofertele Adeplast. Realizată din bitum distilat și polimeri plastomeri (APP) cu armare din poliester compozit, aceasta asigură rezistență mecanică și oferă stabilitate. 

Alte sfaturi de la experți, legate de materialele potrivite pentru beci, vizează pardoseala. Placajul de piatră sau gresia constituie alegeri potrivite. În schimb, din cauza riscului ridicat al infiltrării umezelii, ar trebui evitată mocheta.

 

 

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*