Sfaturi pentru uscarea costrucţiilor noi

Dezumificare 1

Picture 1 of 5

În cazul construcţiilor noi, procesele tehnologice care au loc la realizarea acestora favorizează acumularea unei cantităţi însemnate de apă în ziduri si podele. Apa este prezentă în tencuieli, glet şi şape. Deşi pare incredibil, în 2 săptămâni se pot extrage 400 de litri de apă de pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi recent construită.

Umiditatea poate crea probleme considerabile într-o locuinţă nou construită. Spre exemplu, parchetul montat pe o şapă care nu este bine uscată se poate umfla. O altă problemă poate fi şi mucegăirea mobilei sau a tapetului. Mai mult, umiditatea din aer îl face greu de respirat, putând afecta chiar şi sănătatea locuitorilor casei.

Cum puteţi elimina surplusul de apă dintr-o construcţie nouă? Prin dezumificare. Aceasta presupune instalarea unui aparat dezumidificator în fiecare cameră, de dimensiuni potivite suprafeţei acestora. În timpul procedeului de dezumidificare, ferestrele şi ușile trebuie închise, iar temperatura trebuie să fie de minimum 15°C. O încăpere se va usca în funcţie de capacitatea aparatului dezumidificator şi de temperatură.

Este recomandat ca locuinţa să fie ridicată “la roşu”, până la venirea sezonului rece şi a precipitaţiilor bogate. Pentru uscarea construcţiei nu puteţi folosi dezumidificatoarele casnice, ele nefiind potrivite pentru condiţiile de şantier. Acestea au scopul de a menţine umiditatea la un nivel scăzut, odată ce locuinţa este finisată şi mobilată, iar beneficiarii lucrarii s-au mutat în ea. În cazul şantierelor, uscarea tencuielilor, gleturilor şi a şapelor se va realiza cu dezumidificatoare profesionale, de mare capacitate.

Aşadar, pentru a vă bucura de casa dumneavoastră nou-ridicată şi pentru a evita surprizele neplăcute, respectaţi etapele de construcţie a unei case. Dezumificarea este o etapă importantă şi nu trebuie uitată. În caz contrar, vă puteţi confrunta cu parchetul umflat sau cu pereţii mucegăiţi.


Lasă un Comentariu...

*