Tot ce trebuie să știi despre gipscarton

Când ai o lucrare de construcție în derulare sau una de renovare, te vei lovi de numeroși termini noi. Probabil de gipscarton ai mai auzit, însă nu e exclus să fii pus în dificultate atunci când ți se recomandă utilizarea acestuia.

Este bine să fii informat când vine vorba despre aceste lucruri, așa că nu strică să citești puțin înainte de a lua decizii. Ia în considerare faptul că multe materiale de construcție pe care le vei alege pentru locuința ta nu vor fi schimbate perioade lungi de timp. Tocmai de aceea, înainte de a cumpăra și de a monta ceva, asigură-te că știi cât mai multe lucruri.

În acest articol venim cu câteva informații folositoare despre gipscarton, astfel încât să îți fie mai ușor să decizi dacă dorești să utilizezi acest tip de material pentru locuința ta.

Ce este gipscartonul?

Gipscartonul se utilizează în momentul în care dorești să construiești pereți despărțitori în interiorul locuinței, dacă dorești să construiești tavane sau placări. Pentru a-ți face o idee despre ce înseamnă acest material, trebuie să știi că vorbim despre o placă rigidă din gips care este turnată între două straturi de carton special.

În trecut, gipscartonul era folosit doar pentru interioare, însă producătorii dispun acum și de plăci speciale – care pot fi utilizate și pentru fațade.

Care sunt avantajele gipscartonului?

Asemeni polistirenului expandat, unul dintre avantajele gipscartonului este că oferă suprafeței pe care este aplicat izolare termică. De asemenea, are un grad ridicat de rezistență la foc sau chiar și la umezeală. Izolează fonic locuința și, în plus, poți crea tot felul de designuri deosebite, deoarece plăcile de gipscarton sunt foarte ușoare și pot fi curbate dacă dorești.

Plăcile de gipscarton au o suprafață extreme de netedă care poate fi decorată fără probleme. Poți aplica diverse tipuri de vopsele pe gipscarton.

Gipscartonul este un material ecologic. Placa de gipscarton în sine este 100% reciclabilă, informație care este extreme de prețioasă dacă dorești să locuiești într-o casă prietenoasă cu natura.

Un alt avantaj al acestui tip de material de construcție este faptul că montarea lui nu este deloc complicată și, prin urmare, nici costurile de execuție nu sunt mari, iar lucrarea durează mai puțin în comparație cu o lucrare de zidărie.

Gipscartonul de calitate poate face diferența

Secretul, în momentul în care optezi pentru acest material, este să alegi numai produse de calitate. Plăcile de gipscarton pot crea multe probleme dacă nu sunt de calitate, astfel încât îți recomandăm să lucrezi numa cu profesioniști. Adeplast propune un sistem gipscarton care îți furnizează toate materialele de care ai nevoie în cazul unei astfel de lucrări, de la adezivi până la plăcile de gipscarton. Asigură-te că aloci un buget potrivit pentru această secțiune a proiectului tău, astfel încât rezultatul final să fie satisfăcător.

Ține cont de faptul că produsele de calitate vin cu avantaje pe termen de lung, ceea ce nu se poate spune despre cele ieftine, care nu vin cu garanția rezistenței în timp. Informează-te înainte de a achiziționa orice produs, astfel încât să știi dacă se potrivește sau nu locuinței tale.

           

 


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*