Izolaţia deteriorată

Izolaţia aplicată unei case trebuie să fie realizată din materiale de bună calitate şi corespunzătoare fiecărei părţi componente a construcţie. Atâta timp cât aceste condiţii sunt îndeplinite, casa va fi protejată, iar confortul interior va fi cel normal. Imediat ce izolaţia se deteriorează pe un anumit palier, se vor sesiza probleme la nivelul construcţiei şi al confortului interior.

Materiale izolatoare
Unei construcţii i se vor aplica hidro şi termoizolaţie, plus o izolaţie fonică adaptată condiţiilor de mediului. Pentru aplicarea izolaţiei se pot folosi polistirenul, vata minerală de sticlă sau bazaltică, plase de fibră de sticlă, membrane bituminoase, folii, bureţi fonoabsorbanţi, lână, celuloză, plută.
Polistirenul este un material realizat din aer şi stiren (un produs pe bază de petrol). Este de două tipuri: polistiren expandat, folosit pentru izolaţia de interior şi exterior a pereţilor şi acoperişurilor, şi polistirenul extrudat, folosit în special în locurile unde pot exista infiltraţii mari de apă.
Vata minerală este un material folosit pentru izolaţii de interior şi exterior. Există vata minerală de sticlă, flexibilă şi elastică, uşor de pliat pe orice tip de loc, folosită în special la izolaţia de interior, şi vata minerală bazaltică, un produs rigid, incombustibil, cu proprietăţi termice semnificative, folosit la izolaţia exterioară.
Plasele din fibră de sticlă sunt materiale pentru izolaţie rezistente în mediul alcalin.
Membrana bituminoasă este folosită pentru acoperirea construcţiilor şi are rolul de a preveni infiltrarea apei. Există membrane cu bitum oxidat, membrane elastomer, membrane anti-rădăcină.
Lâna, celuloza şi pluta sunt materiale ecologice, cu un mare grad de izolaţie termică şi fonică.

Izolatia deteriorata

Picture 1 of 5

CONTINUARE – Izolaţia deteriorată


Pages: 1 2 3 4 5

About Cosmina Florescu

Lasă un Comentariu...

*