Izolația casei

Etapele construcţiei unei case sunt extrem de importante, fiecare în parte. Pentru ca rezultatul să fie mulţumitor şi să satisfacă toate aspectele, este de preferat ca o echipă de specialişti să se ocupe de acest proces.

Începând cu fundaţia, continuând cu ridicarea pereţilor, calcularea rezistenţei acestora, izolaţia şi terminând cu finisajele, totul trebuie realizat cu mare responsabilitate, ţinându-se cont de tipul de sol unde se va ridica clădirea, de condiţiile atmosferice, de factorii ce pot influenţa rezistenţa casei.

Importanţa calităţii izolaţiei unei case este impusă, în primul rând, de condiţiile climatice specifice ţării noastre. Iernile aspre, verile toride şi anotimpurile ploioase implică realizarea unei izolaţii solide, din materiale de bună calitate, rezistente şi pliabile fiecărei construcţii în parte.

Termoizolaţia unei case are rolul de a menţine temperatura în clădire, de a nu permite transferul imediat între exterior şi interior. Acest fapt asigură confortul, dar contribuie şi la micşorarea costurilor facturilor de întreţinere, evitarea pierderilor de căldură pe timpul iernii ducând la un consum minim.

Termoizolaţia se realizează pe exteriorul pereţilor, dar se poate adăuga şi pe interior, în funcţie de cât spaţiu au încăperile şi cât din acesta va fi micşorat prin aplicarea izolaţiei. Podelele şi plafoanele vor fi şi acestea izolate, pentru o mai bună păstrare a temperaturilor.

Izolatia casei

Picture 1 of 1

Hidroizolaţia are rolul de a nu permite infiltrarea apei în pereţi, fapt ce ar conduce la formarea condensului. Acest lucru poate duce în timp la deteriorarea pereţilor, iar instalarea mucegaiului este dăunătoare  pentru sănătatea celor ce vor locui în casă. Hidroizolaţia se va efectua atât fundaţiei, pereţilor, cât şi terasei sau acoperişului, acestea reprezentând o posibilă pistă care permite infiltrarea apei.

Izolaţia fonică trebuie luată şi aceasta în calcul, mai ales dacă zona în care se ridică clădirea se află într-o zonă zgomotoasă. Izolaţia fonică se va realiza şi în interior pentru a reţine transferul de zgomot dintr-o cameră în cealaltă.

Materialele din care se realizează izolaţia casei se stabilesc împreună cu proprietarul şi constructorul, în funcţie de aspectele tehnice specifice fiecărei clădiri. Izolaţia se poate realiza cu polistiren, vată minerală de sticlă sau bazaltică, plase din fibră de sticlă, membrane bituminoase şi tot ce implică acest proces: colţare, şuruburi, coturi, plase.

O izolaţie bine realizată asigură trăinicia construcţiei, oferă confort celor ce locuiesc în ea şi echilibrează costurile întreţinerii casei.


About Cosmina Florescu

Lasă un Comentariu...

*