Cum alegi adezivul cel mai bun pentru placări?

Alegerea unui adeziv potrivit este subestimată pentru importanța lucrărilor efectuate. În cazul în care nu se ține cont de toate aspectele ce trebuie urmate în alegerea adezivului, riscați căderea plăcilor aplicate și necesitatea de a reface întreaga încăpere peste puțin timp. În continuare vă vom prezenta cele mai utile sfaturi pe care să le aveți în vedere pentru a știi cum alegeți cel mai bun adeziv pentru placări.

Cum alegi adezivul cel mai bun pentru placări? Consultă profesioniștii.

Majoritatea persoanelor nu sunt suficient de documentate în ceea ce privește efectuarea placărilor și materialele necesare pentru acest procedeu. Din această cauză, înainte de a pleca să achiziționezi un adeziv, este bine să ceri părerea specilistului. De asemenea, tot cu specialistul trebuie să discuți și ce tip de placare vrei să faci, deoarece acesta poate fi un factor cheie pentru alegerea adezivului. De asemenea, poate în locul unul placaj, poți opta pentru o tencuială decorativă, cum ar fi Sauber Dekor Siliconată de la Adeplast. În orice caz specialiștii au mai lucrat cu adezivi și vor știi ce recomandări să facă, iar discuția cuei te va ajuta cu siguranță să alegi cel mai bun adeziv.

Cum alegi adezivul cel mai bun pentru placări? Verifică eticheta.

Pe etichetele adezivilor de calitate se pot vedea anumite litere. În cazul în care este prima oară când achiziționați adezivi, cel mai probabil nu știți ce înseamnă fiecare literă.  Aceste litere sunt menite să arate materialul de bază al adezivului și unele proprietăți ale acestuia. Citiți în continuare ce înseamnă fiecare literă pentru a știi cum să alegeți cel mai bun adeziv pentru placări:

  • Litera C – dacă pe spatele adezivului există litera C, acest lucru înseamn că materialul de bază al adezivului este cimentul. Pe lângă litera C s-ar putea să mai existe și unele numere. Numărul 1 însemană că cimentul este standard, adezivul fiind unul de bază, fără alte substanțe adăugate, în timp ce numărul 2 însemană că cimentul este îmbunătățit.
  • Litera R – litera R de pe eticheta adezivului vine de la rășină, ceea ce înseamnă că adezivul este format din două părți ce necesită amestecare.
  • Litera S – litera S prezintă gradul de elasticitate pe care îl are adezivul respectiv. Dacă este însoțită de cifra 1, este un adeziv elastic simplu, iar dacă este însoțit de cifra 2, gradul de elasticitate este crescut.
  • Litera T – această literă prezintă un adeziv tixotropic, anume fără alunecare, potrivit pentru placarea în zone verticale. În aceste zone nu trebuie să alunece adezivul deoarece se poate ajunge la o placare cu denivelări estetică.
  • Litera E – litera E marchează adezivii care au un timp deschis extins, ceea ce înseamnă că ei nu se întăresc foarte rapid pierzându-și astfel aderența.

Cum alegi adezivul cel mai bun pentru placări? În funcție de plăcile pe care le folosești.

Tipul de placare pe care îl faci este extrem de important în ceea ce privește adezivul pe care îl alegi. De exemplu, dacă folosești niște plăci de polistiren, precum este polistirenul expandat EPS 80+- de la Adeplast, vei folosi un adeziv complet diferit spre deosebire de cel pe care îl folosești atunci când plachezi cu gresie. În cazul în care plăcile folosite sunt transparente, cum ar fi cele din sticlă, trebuie optat pentru un adeziv alb, astfel încât culoarea plăcilor să fie pusă în valoare. Pentru faianța și gresie subțire, adezivul folosit trebuie să fie destul de ușor, dar cu o putere mare de acoperire. Adezivul flexibil este folosit pentru lipirea plăcilor foarte mari deoarece acestea necesită un strat mai gros de adeziv.


About Mariana Nicolae

Lasă un Comentariu...

*